Nokia gaat ook pushmail voor gewone gebruikers aanbieden

Nokia gaat een push-maildienst aanbieden voor gebruikers die geen toegang hebben tot een Exchange-server. De dienst krijgt de naam Nokia Mail en is qua insteek vergelijkbaar met MobileMe van Apple.

Nokia Push MailNokia is begonnen met het rondsturen van uitnodigingen voor een nieuwe dienst: Nokia Email. Met deze applicatie kunnen Nokia-gebruikers native push-mail op hun telefoon ontvangen. Het idee is vergelijkbaar met het ‘Exchange for the rest of us’-aanbod dat Apple met Mobile Me van plan is. Mensen die niet de beschikking hebben over een Exchange-server kunnen met Nokia Mail toch realtime e-mail ontvangen. Op dit moment worden POP- en IMAP-accounts ondersteund; MSN Hotmail en Corporate Mail nog niet.

Zoals gebruikelijk bij Nokia is de nieuwe dienst op een beperkt aantal recente toestellen te gebruiken: Nokia E51, E61, E61i, E65, E66, E71, E90, N73, N80, N81 8GB en N95 worden op dit moment ondersteund. Op een N78 werkt Nokia Mail niet, zo ontdekte Nokia-blogger Darla Mack.

Na het registreren op de website kun je de applicatie vanaf het toestel downloaden. Nokia Mail bevat een schema waarin je de synchronisatie-frequentie kunt instellen. Meestal zal dit ingeschakeld staan maar wanneer je in het buitenland bent kies je misschien liever voor minder frequent of handmatig synchroniseren. Ook kun je lokale mappen maken.

Het verschil met MobileMe van Apple is natuurlijk dat je met Nokia Mail alleen pushmail kunt ontvangen en niet je adressen en afspraken op een soortgelijke manier kunt synchroniseren met push contacts en push calendar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2008, 9:02
Categorie iOS
Onderwerpen apple, e-mail, microsoft exchange, nokia, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.