FUZ Designs Noke U-Lock

Dit fietsslot ontgrendel je vanaf de Apple Watch

De Nokē U-Lock is een Bluetooth fietsslot dat je kunt ontgrendelen via de iPhone of de Apple Watch. De makers zamelen geld in op Kickstarter.

FUZ Designs Noke U-LockFietssloten die je met je iPhone ontgrendelt zijn inmiddels oud nieuws: FŪZ Designs gaat er prat op dat je hun Nokē U-Lock beugelslot kunt ontgrendelen met je Apple Watch. Daarnaast is het beugelslot meteen voorzien van een ingebouwd alarm en claimt de fabrikant dat hij nagenoeg onverwoestbaar is. De Nokē U-Lock is voorlopig alleen via Kickstarter te bestellen en zou in september moeten worden uitgeleverd.

FŪZ Designs is geen onbekende op Kickstarter. Ze kwamen al eerder met de Nokē Padlock, een hangslot dat je via Bluetooth kunt ontgrendelen. De Padlock werkt met alle smartphones die Bluetooth 4.0 ondersteunen, zoals de iPhone 4S of hoger. De nieuwe U-Lock werkt volgens hetzelfde principe. Druk je de ontgrendelknop op het beugelslot in, dan controleert het slot via Bluetooth of er een geautoriseerd apparaat aanwezig is. Is dit het geval, dan ontgrendelt de U-Lock zichzelf.

FUZ Designs Noke U-Lock

De U-Lock ondersteunt zelfs een soort two-factor authentication: ook al is de juiste Bluetooth-smartphone gedetecteerd, je kunt het slot zo instellen dat je eerst op je smartphone een bevestiging moet geven. Dit is vooral handig in situaties waarbij je fiets binnen Bluetooth-bereik geparkeerd staat. FŪZ Designs werkt ook meteen aan een ontgrendel-app voor smartwatches: ondersteuning voor de Apple Watch, Android Wear en Pebble staat op de planning.

De Nokē U-Lock zou onverwoestbaar moeten zijn, maar voor de zekerheid heeft FŪZ Designs toch een alarm ingebouwd. Wordt er langer dan drie seconden aan het slot gerammeld zonder Bluetooth-authenticatie dan gaat het alarm af. Hetzelfde gebeurt wanneer iemand de ontgrendeltoets meer dan drie keer kort achter elkaar indrukt. Overigens kun je zelf instellen of je het alarm wilt gebruiken, mocht je geen prijs stellen op een oorverdovend alarmsignaal.

FUZ Designs Noke U-Lock

Verder kun je via de app snel en eenvoudig ontgrendelcodes aanmaken voor eenmalig gebruik of op basis van een tijdsschema, wordt bij elke vergrendelactie netjes de locatie van je fiets opgeslagen in de app en kun je een speciale ontgrendelcode instellen voor wanneer je je smartphone thuis hebt laten liggen. Ook waarschuwt de app je als de accu van de U-Lock bijna leeg is.

FUZ Designs Noke U-Lock

Volgens FŪZ Designs wordt de Nokē U-Lock al in september naar de eerste Kickstarter-backers verstuurd. Je kunt er een bemachtigen door 99 dollar in te leggen, een korting van 30 dollar op de uiteindelijke verkoopprijs. Voor 19 dollar extra krijg je er een Bluetooth-fob bij, waarmee je het slot zonder smartphone kunt ontgrendelen. Voor verzending naar Nederland komt er nog eens 15 dollar bovenop. Het project gaat alleen door als er meer dan 100.000 dollar wordt ingezameld, maar met nog 36 dagen te gaan lijkt dat geen probleem te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.