siri nederlands hand

Apple stelt publieke beta iOS 8.3 met Nederlandse Siri beschikbaar

Apple heeft een publieke beta uitgebracht van iOS 8.3. In deze openbare testversie zit de Nederlandse versie van Siri verwerkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

siri nederlands handApple heeft een openbare betaversie van iOS 8.3 beschikbaar gesteld. Daarmee slaat Apple een nieuwe richting in met iOS-beta’s: in het verleden waren testversies alleen te installeren door ontwikkelaars en goedgekeurde testers. iOS 8.3 bevat een aantal vernieuwingen, waaronder Nederlandse taalondersteuning voor Siri.

Geïnteresseerden kunnen zich voor de beta aanmelden via de Apple Beta Software Program. Daar staan instructies over hoe je de beta vervolgens installeert. De beta is nog maar net beschikbaar, en staat nog niet voor iedereen op de website. Zie je de iOS 8.3-beta nog niet? Dan raden we aan om het later nog eens te proberen. Dezelfde betaversie werd iets eerder vandaag vrijgegeven voor ontwikkelaars en testers.

Update: Twaalf uur na de introductie lijkt de optie bij veel gebruikers nog steeds niet aanwezig. Mogelijk stelt Apple de knop geleidelijk beschikbaar, om zo niet teveel testers tegelijk toe te voegen.

iOS beta

Apple heeft nog nooit eerder een publieke beta van een iOS-update uitgebracht, maar bij OS X gebeurde het vorig jaar nog met Yosemite. Openbare testsoftware wordt door Apple uitgebracht via het AppleSeed-programma. De beta-update moet worden gedownload, waarna je hem via iTunes op een iPhone, iPad of iPod touch installeert.

De beta van iOS 8.3 is – zoals de naam al doet vermoeden – niet af. Reken er daarom op dat deze update een effect kan hebben op bijvoorbeeld je iPhone-accu, of zorgt voor meer crashes in apps.

Naast Nederlandstalige Siri bevat iOS 8.3 een vernieuwd Emoji-toetsenbord. De update maakt het ook mogelijk om draadloos met CarPlay te verbinden.

iOS 9

Apple gaat tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC 2015 in de zomer ook iOS 9 aankondigen. Deze zal nieuwe functies bevatten, maar richt zich volgens bronnen voornamelijk op stabiliteit. Hiermee wil Apple de hoeveelheid bugs en andere problemen drastisch verminderen. iOS 9 zal waarschijnlijk in september dit jaar worden uitgebracht, met daarvoor een publieke beta in de zomer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2015, 22:01
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, ios 8.3, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.