ios-8

iOS 8.3 beta 3 en OS X 10.10.3 beta 3 nu te downloaden

iOS 8.3 beta 3 is nu te downloaden voor testers en ontwikkelaars. In iOS 8.3 introduceert Apple een Nederlandstalige versie van Siri.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ios-8Apple heeft iOS 8.3 beta 3 beschikbaar gesteld voor testers en ontwikkelaars. De nieuwe beta-update bevat een aantal technische verbeteringen. In een eerdere beta van iOS 8.3 heeft Apple een Nederlandstalige Siri toegevoegd.

Update: de publieke beta van iOS 8.3 is nu ook beschikbaar.

Heb je een eerdere beta van iOS geïnstalleerd, dan download je deze nieuwe beta rechtstreeks vanaf je iPhone of iPad. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Ontwikkelaars kunnen de update ook downloaden via het ontwikkelaarsportaal van Apple.

iOS 8.3 beta 2 met de Nederlandse Siri werd twee weken geleden door Apple beschikbaar gesteld. Sindsdien hebben we een video van de vertaalde assistent uitgebracht. Het is nog onduidelijk of iOS 8.3 beta 3 ook verbeteringen voor Siri bevat. Meestal past Apple Siri op afstand aan.

Apple heeft in iOS 8.3 beta 3 de Apple Watch-app toegevoegd. De applicatie was al aanwezig in de publieke versie van iOS 8.2 die op maandag verscheen, maar zat nog niet in de beta verwerkt.

Ook nieuw is een filter in de Berichten-app. Berichten van mensen die niet tussen je contacten staan komen automatisch terecht in een ander tabblad, zodat ze niet tussen persoonlijke gesprekken te vinden zijn. Daarmee doet de Berichten-app denken aan Facebook Messenger, waarin je ook niet zomaar chats van vreemden in beeld krijgt. Wil je iemands berichten helemaal niet zien? Dan tap je op Report Junk om ze in een spamfolder te plaatsen.

Nieuwe beta OS X Yosemite 10.10.3 ook beschikbaar

yosemite-featureNiet alleen iOS 8.3 kreeg vandaag een nieuwe beta-update: ook OS X Yosemite 10.10.3 heeft een nieuwe testversie voor ontwikkelaars. In Yosemite 10.10.3 gaat Apple de nieuwe Foto’s-app introduceren, waarmee iPhoto definitief wordt vervangen. Met Foto’s kun je afbeeldingen en bewerkingen synchroniseren tussen je Mac en iDevices. Apple bracht anderhalve week geleden een publieke beta van OS X Yosemite 10.10.3 uit.

De nieuwe beta van Yosemite 10.10.3 heeft buildnummer 14D98. Naast de gebruikelijke technische verbeteringen, heeft Apple ook een API voor Force Touch in de betasoftware verwerkt. Ontwikkelaars kunnen hiermee ondersteuning voor Apple’s nieuwe MacBook-trackpad toevoegen aan apps. De nieuwe MacBook en een aantal oude modellen hebben nu een Force Touch-trackpad, die kan herkennen hoe hard je precies drukt. Daarbij mogen Mac-apps de volgende functies benutten:

  • Force click. Apps kunnen iedere knop, controlepunt of regio op het scherm laten reageren op harde aanraking met meer druk. Deze Force click kan een snelkoppeling naar extra functies activeren
  • Accelerators. Drukgevoeligheid in de trackpad zorgt ervoor dat apps meer controle krijgen. Zo is het mogelijk om sneller vooruit te spoelen in een media-app als je harder drukt.
  • Pressure sensitivity. Teken-apps kunnen gebruikmaken van drukgevoeligheid om dikkere of dunnere lijnen te gebruiken, of om van penseel te wisselen.
  • Drag and Drop. Apps kunnen het springLoaded-element toevoegen zodat ze kunnen reageren op een Force-klik middenin een sleepbeweging, om bijvoorbeeld een doelmap te openen.

iOS 8.3 als publieke testversie?

Onlangs kwam naar buiten dat Apple mogelijk van plan is om iOS 8.3 ook door een breder publiek te laten testen. Het zou daarbij om publieke beta’s gaan, zoals momenteel ook al beschikbaar worden gesteld voor OS X. Het idee daarachter is dat er een grotere en meer gevarieerde testgroep bezig gaat met nieuwe versies, zodat kinderziektes sneller eruit kunnen worden gehaald. Momenteel kunnen alleen geregistreerde ontwikkelaars de betaversies zelf downloaden. Dit zou ergens in maart gebeuren.

Let op! Beta’s van iOS 8.3 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 8-betasoftware. Hierop staat een onmiddellijke ban van 2 maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2015, 8:43
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, ios 8.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.