NL-Alert moet voor september 2015 werken op 4G

NL-Alert moet voor september 2015 werken op 4G-netwerken. Dit blijkt uit documenten van de Nederlandse overheid.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

NL-AlertTelecomproviders moeten voor 1 september 2015 NL-Alert ondersteunen op 4G-netwerken. Dit blijkt uit documenten gepubliceerd door de Nederlandse overheid. Hiermee zal ondersteuning voor NL-Alert flink worden uitgebreid. Toen NL-Alert in juni 2014 werd getest, bleek dat veel mensen op het 4G-netwerk geen noodmelding op de iPhone ontvingen. Toen werd gezegd dat NL-Alert op 4G ergens in 2015 zal worden ondersteund, maar nu is de aan providers gestelde deadline bekend.

De deadline voor NL-Alert-ondersteuning wordt genoemd in consultatiedocumenten gepubliceerd door de overheid. Hierin wordt het volgende gesteld:

In afwijking van artikel 5 voldoen aanbieders die reeds beschikken over LTE-technologie, maar waarbij het netwerk nog niet geschikt is gemaakt voor het versturen van berichten, uiterlijk 1 september 2015 aan de verplichting een bericht mede via LTE-technologie uit te sturen.

In het aangehaalde artikel 5 beschrijft de overheid NL-Alert. Een telecomaanbieder verstuurt een noodbericht via al zijn netwerktechnologieën – met uitzondering van 4G. Deze uitzondering wordt dus tot 1 september 2015 gemaakt, al is het mogelijk dat NL-Alert al ver voor die datum op 4G zal werken. Dit is immers een deadline, niet een streefdatum.

Met NL-Alert kan de overheid een noodbericht naar smartphones in een bepaald gebied versturen. Dit gebeurt op basis van antennes van providers. Is er bijvoorbeeld een noodsituatie in Amsterdam, dan worden de antennes in deze stad gebruikt om iedereen daar toe te lichten. NL-Alert werkt alleen op ondersteunde smartphones. Op het moment werkt NL-Alert op de iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c. In ons eerdere artikel met iPhone-batterijtips bleek dat het activeren van NL-Alert een nadelig effect heeft op je accu.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:41
Categorie Providers
Onderwerpen 4g, nl-alert

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.