bas_backstage

Bas’ iCulture: “Een geweldige site voor drukke nieuwsdagen”

Ter gelegenheid van de aanstaande wijziging naar iCulture blikken alle medewerkers uitgebreid terug op 7 jaar iPhoneclub, en vooruit naar iCulture.nl. In deze terugblik: Bas (@BasVroegop)
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

bas_backstageIk tik dit tussen de uitgepakte verhuisdozen. Eind juni zijn mijn vriendin en ik verhuisd naar Heemstede, zodat ik voortaan wat dichter bij het iCulture HQ in Amsterdam woon. Bijkomend voordeel: we wonen nu op fietsafstand van de Apple Store in Haarlem. Ik kan daar voortaan dus in de rij gaan overnachten als er een belangrijk nieuw Apple-product de verkoop in gaat. Had je mij in 2007 verteld dat ik ooit in die rij zou bivakkeren, dan had ik je voor gek verklaard.


In de dagen voorafgaand aan de grote makeover van iPhoneclub.nl naar het compleet vernieuwde iCulture.nl staan de redacteuren van iCulture stil bij dit moment. Hoe de iPhone hun leven veranderde, hoe zij terugkijken op iPhoneclub en waar zij naar uitkijken in het nieuwe iCulture. In dit verhaal het relaas van Bas (@BasVroegop).

Tijdens het uitpakken kwam ik mijn iPod video tegen. Mijn allereerste Apple-product, gekocht zonder ook maar een moment aan Apple te denken. Het was simpelweg de beste mp3-speler op de markt, met als bijkomend voordeel dat ik al mijn obscure, Japanse series er op kon kijken. Wist ik veel dat ik vier jaar later fulltime over de maker van dit apparaat zou schrijven. De Apple-liefde kwam pas een paar jaar later, toen ik een iPhone 3G kocht. Ik had deze iPhone nog geen week in huis tot ik mijn laptop op Marktplaats zette. “Die iPhone doet toch hetzelfde“, zei ik toen. Achteraf bleek het typen van lange artikelen op een klein smartphonescherm niet altijd even praktisch, maar dat onderliggende gevoel heb ik nog steeds. De iPhone voelde toen als de volgende grote stap op het gebied van technologie. En dankzij dat hypegevoel stond ik een paar jaar later in de rij voor de iCentre te wachten op de iPad. Grappig toeval: een paar mensen achter mij stond collega Michel Lusthof, wiens naam ik alleen maar kende van boven de stukjes op de site waar we nu allebei voor schrijven.

Voor wie het echt nog niet weet… ik ben bij iCulture verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening. Lekken er iPhone-onderdelen uit, kondigt een provider nieuwe abonnementen aan of is er een nieuwe Apple Store gepland, dan doe ik daar zo snel en uitgebreid mogelijk verslag van. De nieuwe voorpagina geeft ons meer ruimte om dingen te doen waar we goed in zijn: snelle nieuwsvoorziening en goede app- en achtergrondartikelen schrijven. Hebben we dagenlang aan een diepgravend artikel gewerkt, dan kan deze straks ook wat langer op de voorpagina blijven staan. Tegelijk is het nog steeds mogelijk om het nieuws van de dag in chronologische volgorde te lezen. We spelen daarmee in op de wensen van bezoekers die elk uur op de hoogte willen zijn, maar je raakt niet meteen het overzicht kwijt als je eens wat minder vaak langskomt.

De nieuwe artikelpagina’s nodigen meer uit om lange stukken te lezen: er is meer ruimte voor grote foto’s en teksten zijn fijner om te lezen, dankzij het nieuwe lettertype. Dit wordt een website waarop je ook langere artikelen wíl lezen. Voor mij als redacteur motiveert het me alleen maar om nog mooiere artikelen voor jullie te maken. Ze komen straks veel beter tot hun recht.

Ik heb er ontzettend veel zin in. Niet alleen om bovenstaande redenen, maar ook omdat jullie eindelijk de nieuwe website mogen zien. Al maandenlang ben ik namelijk dolenthousiast, maar ik mocht er geen woord over reppen. Donderdag komt er eindelijk een einde aan alle geheimen. En hopelijk delen jullie dan mijn enthousiasme.

Lees ook de andere profielen in deze serie!

Reageren kan onder het aankondigingsartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.