Mediaspeler Plex verhelpt problemen met AirPlay en lokale servers

Mediaspeler Plex heeft wederom een groot aantal problemen verholpen, waaronder AirPlay-crashes en detectie van lokale servers.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

plexMediaspeler Plex heeft wederom een flinke bugfix-release gekregen. Na het iOS 7-herontwerp in december vorig jaar en de daarop volgende bugfix-release, worden gebruikers nog steeds door tal van problemen geplaagd. Met de laatste update proberen de makers een groot aantal nog resterende problemen te verhelpen. De update biedt onder meer verbeterde detectie van servers op het lokale netwerk en oplossingen voor het gebruik van AirPlay.

Gebruikers die series en films vanuit Plex naar een Apple TV of soortgelijke oplossing streamen, merkten ook met de voorgaande update nogal wat problemen. Bij het gebruik van AirPlay kon het voorkomen dat de applicatie crashte. Dit zou dankzij de laatste update (3.3.4) nu verholpen moeten zijn. Ook het herkennen van lokale servers was nog niet altijd even betrouwbaar, iets wat nu eveneens verbeterd zou moeten zijn. Daarnaast is de interface om servers te beheren verbeterd.

iCulture-lezer @LeonDekkers wijst ons erop dat het voortaan ook mogelijk is om de foto’s van alle iOS-apparaten in huis in de app te kunnen bekijken. Dit werd opvallend genoeg niet genoemd in de update-omschrijving. Helaas wordt wel meteen duidelijk dat ook hier nog werk aan de winkel is voor de ontwikkelaars; de crasht meteen bij het opvragen van foto’s.

In de aanzienlijke lijst met andere bugfixes zijn er nog een aantal andere opvallende problemen die verholpen moeten zijn, zoals het afspelen van video’s in een lage kwaliteit en video’s uit ‘oude’ kanalen, zoals iTunes. Ook zou de app de categorieën On Deck en Recently Added weer automatisch bij moeten werken nadat je een video hebt afgespeeld. Dit gebeurde tot nog toe niet goed en moest door de gebruiker handmatig worden gedaan. Tot slot zijn de vertalingen bijgewerkt en nog enkele kleinere interaceprobleempjes opgelost.

Downloaden: Plex (€4,49, universeel, iOS 5.1.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:31

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.