Nikola Labs iPhone case

Hoes laadt iPhone 6 op met radiosignalen

Een iPhone 6-hoes van Nikola Labs laadt de iPhone op met radiosignalen van Wi-Fi, Bluetooth, 4G en meer. De iPhone houdt het 30% langer vol.

Nikola Labs iPhone caseHet Amerikaanse Nikola Labs heeft een bijzondere hoes gepresenteerd, die de batterijduur van de iPhone 6 verlengt zonder dat je een extra accu hoeft op te laden. De case converteert de energie van draadloze signalen zoals Wi-Fi, Bluetooth en LTE, zodat je iPhone hiermee ook wordt opgeladen. De iPhone houdt het hierdoor gemiddeld 30 procent langer vol.


De iPhone-hoes converteert volgens Nikola Labs ongeveer 90 procent van alle energie in de draadloze signalen, om zo de iPhone van stroom te voorzien. Het gaat hierbij om signalen van de iPhone zelf. De stroom in signalen wordt gebruikt om bijvoorbeeld contact te maken met antennes voor een mobiele internetverbinding. Wat voor effect de case precies heeft op het bereik van de iPhone is nog onduidelijk.

De technologie in de iPhone 6-case van Nikola Labs is niet geheel nieuws: in sommige telecomwinkels vind je al langer kleine stickers met daarin LED-lampjes, die activeren zodra je bijvoorbeeld wordt gebeld. Deze lampjes worden ook via draadloze signalen van stroom voorzien. Deze technologie werd echter nog niet eerder ingezet om een iPhone van stroom te voorzien.

Op het moment heeft Nikola Labs de iPhone-hoes alleen nog maar tijdens TechCrunch Disrupt gepresenteerd. De makers willen volgende maand een Kickstarter-campagne starten. Je kunt de case dan bestellen voor 99 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 12:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen accu, case
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.