Ikawa koffiezetapparaat featured

Ikawa laat je de perfecte kop koffie zetten met je iPhone

Ikawa's Kickstarter-project laat koffieliefhebbers thuis genieten van de perfecte kop koffie. Het apparaat roostert koffiebonen volgens recepten vanuit een iPhone-app.

Ikawa koffieapparaatVoor veel mensen is het een vast ritueel: een verse, dampende kop koffie in de ochtend. Liefhebbers weten echter dat het zetten van koffie serieus moet worden genomen. Het team van IKAWA heeft daarom de Home Coffee Roaster ontwikkeld. Een koffieapparaat waarbij de smaken en aroma’s van koffie centraal staat. Met verse bonen en een eigen app voor je iPhone en iPad zet je voortaan zelf de perfecte kop, en kun je zelfs je eigen koffie-recepten delen met andere enthousiastelingen.

De Ikawa Home Coffee Roaster is bedoeld om thuis eenvoudig een professionele kop koffie te zetten. De machine werkt met een druk op de knop en roostert koffiebonen volgens een recept. Deze recepten kun je uitkiezen in de bijbehorende app en duren tussen de 3 en 10 minuten. Je kunt kiezen uit recepten die worden aangeraden voor een bepaald type bonen, maar ook zelf een recept bedenken. Dit doe je door in de app de temperatuur of de lengte van het roosteren aan te passen. Ben je tevreden met de smaak en wil je ook anderen laten genieten van jouw koffie-recept? Dan is er de mogelijkheid om dit te delen via social media of het forum van Ikawa. Zo kun je dus ook als je minder avontuurlijk bent verschillende nieuwe recepten van anderen uitproberen.

Ikawa coffee app

Ikawa heeft eigen ‘groene’ koffiebonen die je kunt gebruiken met de Home Coffee Roaster, maar het apparaat werkt ook met andere koffiebonen. Zo kun je, of je nu houdt van een donkere espresso en juist een lichtere kop, altijd de koffie maken die je lekker vind. Het project zamelt geld in via Kickstarter en een exemplaar kost maar liefst 500 pond, omgerekend zo’n 675 euro. Voor 50 pond meer krijg je er ook een voorraad bonen bij om een jaar lang koffie van te kunnen zetten. Verzending naar Nederland kost nog eens 25 pond extra. Mocht het doel van 80.000 pond worden bereikt, zullen de eerste koffieapparaten in februari 2016 worden verzonden. Bestellen kan nog tot 1 juni.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 10:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, koffie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.