Droplr 4.0: gratis bestanden delen die na een week verdwijnen

Droplr laat in versie 4.0 gebruikers weer gratis van de dienst gebruik maken, al verdwijnen de bestanden na een week automatisch uit de online opslag.

Begin 2014 besloot Droplr, een populaire dienst waarmee je online bestanden kunt delen, enkel nog met betaalde abonnementen te werken. Om bij te blijven bij concurrenten als Dropbox of Google Drive, is Droplr nu overgestapt naar een freemium-model. Zo kunnen gebruikers voortaan ook gratis gebruikmaken van de app, weliswaar met de beperking dat bestanden na een week weer uit je opslag verdwijnen. Daarnaast heeft de app in versie 4.0 ook ondersteuning voor iPhone 6, 6 Plus en iPad gekregen en is er een deel-extensie voor iOS 8 toegevoegd.

Droplr 4.0 screenshotSinds de nieuwe update kun je Droplr dus gratis gebruiken om bestanden te delen. Net als bij de betaalde abonnementen kun je bestanden uploaden waarbij er geen limiet zit aan de grootte ervan. Het verschil is echter dat de bestanden die je online hebt opgeslagen, na een week uit zichzelf weer verdwijnen. Hiermee is de gratis variant van Droplr dus als een soort Snapchat voor bestanden geworden.

Naast het nieuwe freemium-model heeft ook de app voor iOS een update gekregen. Zo kun je, wanneer je iOS 8 of hoger hebt geïnstalleerd, gebruik maken van een extensie om bestanden te delen via Droplr. Dit is handig om ook vanuit andere apps snel bestanden te delen. Daarnaast filtert de app screenshots van je foto’s in de filmrol en is de iOS-app nu universeel gemaakt. Er is nu ondersteuning voor zowel de schermen van iPhone 6 en 6 Plus als de iPad en iPad mini.

Wil zonder beperkingen gebruik maken van Droplr, dan is dit nog altijd mogelijk via een betaald abonnement. Voor het afsluiten van Droplr Pro betaal je €5,99 per maand of €59,99 per jaar. Je kunt dan onder andere bestanden die je deelt beveiligen met een wachtwoord, privé versturen en eigen thema’s instellen. Bij een Pro-abonnement zullen je bestanden niet automatisch na een week verdwijnen, al heb je nog wel de optie om in te stellen dat bestanden in Droplr na een tijdje zichzelf vernietigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 13:07
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.