Night-Shift-Bedieningspaneel

Night Shift krijgt eigen knop in het bedieningspaneel

iOS 9.3 introduceert een nieuwe knop voor de Night Shift-modus in het Bedieningspaneel. Met de knop wordt het makkelijk om de schermdimmende stand snel in te schakelen, zonder eerst de Instellingen te openen.

Night-Shift-Bedieningspaneel

Apple lijkt de Night Shift-modus zo belangrijk te vinden, dat het een aparte knop in het iOS Bedieningspaneel (Control Center) lijkt te krijgen. Opvallend, want zo vaak komt het niet voor dat Apple nieuwe knoppen aan dit paneel toevoegt.

Een oplettende Redditgebruiker uit Canada merkte op dat de previewpagina van Apple’s iOS 9.3 in Canada anders is dan de previewpagina’s in andere landen. Op een afbeelding is duidelijk een nieuwe knop op de iPad te zien, in de vorm van een nachtlampje.

Night Shift in het Bedieningspaneel

Om het nog wat meer op te laten vallen, heeft Apple er ook meteen de opties bij gezet die verschijnen als je op de knop drukt. In een klein submenu kun je ervoor kiezen om Night Shift voor nu te activeren, of kun je de optie aanklikken om Night Shift tot morgen aan te zetten. Als Night Shift al aanstaat, zul je de knop waarschijnlijk kunnen gebruiken om de dimfunctie weer uit te zetten.

Het knopje voor Night Shift staat naast de helderheidsbalk, al is het de vraag of er ook op iPhones genoeg ruimte is om deze knop op die plaats te zetten. In de eerste beta van iOS 9.3 is de knop in het Bedieningspaneel nog niet aanwezig, dus reken er maar op dat we deze in de komende versies zullen zien verschijnen.

Met Night Shift kun je het scherm van je iPhone een oranje gloed geven, zodat het prettiger is om naar te kijken in het donker. De schermdimmende app f.lux doet dit al jaren, maar de makers kregen geen toestemming om de app in de App Store uit te brengen. Met de komst van Night Shift in iOS 9.3 hoopt de app-ontwikkelaar alsnog toegelaten te worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2016, 9:12
Categorie iOS
Onderwerpen bedieningspaneel, ios 9.3, night shift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.