Apple geeft 6 iOS-boeken voor ontwikkelaars weg

Apple geeft zes boeken weg via iBooks, waarmee je kunt leren voor iOS te programmeren. De boeken zijn als ePub te downloaden in de iBookstore en gaan over Cocoa, Objective-C en meer.

development booksApple heeft via de iBookstore zes boeken voor Mac- en iOS-ontwikkelaars gepubliceerd. Ze zijn gratis te downloaden en beslaan onderwerpen als Objective-C, Cocoa en objectgeoriënteerd programmeren. De boeken zijn op de iPhone en iPad te lezen en ook in de Nederlandse versie van iBooks te vinden. De boeken zelf zijn niet nieuw, maar wel voor het eerst als ebook te raadplegen. Ze waren eerder al als pdf-versie op de ontwikkelaarswebsite van Apple te vinden.


Ben je van plan om in de kerstvakantie met programmeren voor iOS te beginnen, dan is het een mooie kans om er op deze manier wegwijs in te raken. Je hebt de keuze uit: Cocoa Fundamental’s Guide, The Objective-C Programming Language, iOS Application Programming Guide, Object Oriented Programming With Objective-C, iOS Technology Overview en iOS Human Interface Guidelines.

Zoek op ‘Apple Developer’ in de iBookstore in je iBooks-app en de zes boeken komen vanzelf in beeld. Het boek ‘iOS Human Interface Guidelines’ lijkt helaas (nog) niet in de Nederlandse iBookstore te vinden. Je vindt deze wel in de Amerikaanse iBookstore.

Update 20:00: Beschikbaarheid ‘IOS Human Interface Guidelines’ toegevoegd en duidelijker gemaakt dat je de boeken vanuit de iBooks-app kunt vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2010, 20:03
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, ontwikkelaars
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.