Nieuwe oplossing voor Smart Cover op de iPad 1

De Smart Cover blijkt ook op de iPad 1 te gebruiken. Maar met een nieuw accessoire (gemaakt op een 3D-printer) ziet het er net wat mooier uit.

smart coverEen paar weken geleden was in het nieuws, dat je de Smart Cover ook op de eerste generatie iPad kon gebruiken. De hack hield in, dat je een paar kleine magneetjes aan de zijkant van de iPad plakte. In de praktijk werkte het wel, maar het zag er niet echt mooi uit. Ook bleek de iPad niet meer zo makkelijk vast te houden aan de linkerkant. Daar is nu een oplossing voor: Dan Provost en Tom Gerhardt maakten een 3D-model, dat ze via de Nederlandse dienst Shapeways lieten maken. Het gaat om een strip, die de magneten afdekt.

Er zitten 20 magneten in de strip verwerkt, die er met superlijm op zijn geplakt. Op de website van de bedenkers is precies te lezen welk soort magneten je moet hebben: 20 stuks van het model D201-N62 die je via K&J Magnets kunt aanschaffen voor 2,60 dollar. Wat de strip betreft kun je kiezen uit zwart, wit, rood en blauw. Je kunt het 3D-model downloaden en zelf op een 3D-printer afdrukken, maar je kunt ook bij Shapeways bestellen (waar de minimale bestelling $25 is, dus zoek wat vrienden om te voorkomen dat je veel te duur uit bent).

Dan Provost en Tom Gerhardt, de bedenkers van deze nieuwe hack, zijn beter bekend van The Glif (een houdertje voor je iPhone) en de Cosmonaut (een dikke stylus voor de iPad). De inzameling voor de Cosmonaut is inmiddels binnen: de twee mannen vroegen via Kickstarter $50.000 om deze iPad-stylus te kunnen ontwikkelen en zitten inmiddels al op $120.000.

Meer info: Blog Dan Provost

Tipgever: Bart, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2011, 10:44
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen cover, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.