KLM voor iPad: vluchten boeken en inspiratie opdoen met 3D-effecten

KLM voor iPad laat je inspiratie opdoen en boekingen beheren. In de mooie app met 3D-effecten kun je bestemmingen zoeken op temperatuur of reistijd.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

screen480x480-5Een horrorwinter mogen we het absoluut niet noemen, maar toch verlangen we nu het weer kouder en natter begint te worden naar exotische oorden en zonnige bestemmingen. Om daarop in te spelen heeft KLM een iPad-app ontwikkeld, genaamd Laat u inspireren – Boek & vlieg met KLM. Vanwege de “overgeoptimaliseerde” naam schrijven we in dit artikel verder over KLM voor iPad. Vanuit de app kun je zoals de naam al doet vermoeden handige reisgidsen raadplegen, en indien gewenst meteen de tickets naar je gekozen bestemming boeken. Verder is het met KLM voor iPad mogelijk om direct in te checken en instapkaarten te downloaden. De app heeft een aantal mooie 3D-effecten, zoals een virtuele wereldbol waarop je ziet waar Facebook-vrienden wonen.

De soepele applicatie is in drieën opgedeeld, met een traditionele boekingpagina die we van de website en de iPhone-app kennen, het onderdeel Mijn KLM, waar klanten met een KLM- of Flying Blue-account hun boekingen kunnen beheren en een bestemmingenpagina met leuke nieuwe functies. Dat laatste tabblad opent met een ronddraaiende wereldbol, waar aanbiedingen op worden weergegeven. Tik op het lijstje om te zien van welke vakantie-oorden er reisgidsen beschikbaar zijn. Bij die reisgidsen hoef je overigens geen complete naslagwerken te verwachten, maar beknopte achtergrondinformatie over de geschiedenis en cultuur van die stad en het aantal vluchten dat op een dag naar deze bestemming vliegt. Mocht je tot boeken willen overgaan kan dat meteen vanuit de gids.

klm

Een andere innovatieve functie op deze pagina is de mogelijkheid om een vakantiebestemming te selecteren op basis van budget, temperatuur, thema en reistijd. Vul bijvoorbeeld als thema architectuur in, als temperatuur 25-35 graden en als reisduur maximaal tien uur. Tik op bestemming zoeken en je ziet nu alle resultaten die aan jouw wensen voldoen. Bij het zoeken naar bestemmingen op temperatuur gaat KLM overigens uit van de gemiddelde temperatuur op een locatie, in plaats van het klimaat op het moment van zoeken. Zo krijgen we op basis van de eerder ingegeven filters Toronto te zien, maar die stad ligt momenteel onder een dik pak sneeuw. Tenzij de app een bug bevat en ook de steden met min 25-35 celsius worden getoond…

Uiteindelijk heeft KLM voor iPad veel functies die een applicatie van een vliegtuigmaatschappij zou moeten hebben. De opmaak is prettig, je kunt lekker door bestemmingen bladeren en boekingen beheren – van stoelen selecteren tot instapkaarten ontvangen- wordt je zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het tollen van de wereldbol en het verrassingseffect met een koffiekopje zijn geestige extra’s, maar ook zonder die 3D-effecten mag KLM voor iPad er zijn.

Downloaden: Laat u inspireren – Boek & vlieg met KLM (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 13:04
Categorie Reizen
Onderwerpen klm, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.