ING Bankieren Touch ID

ING-app krijgt dit jaar stemherkenning als pincode-alternatief

Met je vingers een knop aanraken of je pincode intoetsen, dat is wel heel ouderwets. Als het aan ING ligt ontgrendel je deze zomer nog je rekening met je stembanden.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

ING Bankieren Touch ID

In september vorig jaar introduceerde ING een spraakfunctie voor hun mobiele app, die het onder meer mogelijk maakt om handsfree te betalen. Wat blijkt: we praten dolgraag tegen onze iPhone en dus breidt ING deze functie in de loop van het jaar verder uit.

Tijdens de Mobile Convention Amsterdam benadrukte Jeroen Losekoot (ING) dat deze spraakfunctie inmiddels uitgegroeid is tot veel meer dan een leuke extra, zo schrijft Emerce. Honderdduizend klanten van ING maken er regelmatig gebruik van, bijvoorbeeld om hun saldo te checken of een betaling uit te voeren.

Stem-authenticatie

Reden voor ING om de spraakfunctie uit te breiden. Daarom zal er deze zomer een update voor de ING-app verschijnen, die stemherkenning toevoegt. Nadat de app jouw stem goedkeurt, wordt het mogelijk om je rekening in te zien en kun je hem ook bewerken. Dit maakt de klassieke pincode overbodig. De vraag is in het geval van ING wel of stemherkenning sneller werkt dan Touch ID, waarmee inloggen al enorm snel gaat.

Lees ook: ING komt met spraakassistent voor betalen op iPhone.

Ondertussen is ABN Amro bezig met een inhaalslag wat betreft de mobiele app. Zij voegden eerder deze week ondersteuning voor iDeal toe, een functie die al langer beschikbaar is bij de app van ING en Rabobank.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2015, 13:52
Categorie Apps
Onderwerp ing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.