Nieuwe iPhone-build ondersteunt inactieve applicaties

De nieuwste build van het iPhone OS bevat verwijzingen naar 'inactieve' applicaties. Maar daarmee worden geen applicaties bedoeld, die op de achtergrond blijven draaien.

iPhone SDK beta 4Er was al bekend dat de iPhone SDK niet toestaat dat je applicaties maakt die als achtergrondproces draaien. Maar in de nieuwste build van de iPhone SDK (beta 4) en in build 5A258f van het iPhone OS 2.0 blijkt toch ondersteuning voor actieve en inactieve applicaties aanwezig te zijn. Sommige ontwikkelaars interpreteerden dit als een aanwijzing dat er ondanks eerdere berichten applicaties op de achtergrond kunnen draaien, wat bijvoorbeeld handig is bij chat- en VoIP-applicaties.

Maar het blijkt toch niet zo te zijn. Het besturingsysteem staat wel toe dat applicaties actief blijven wanneer het apparaat uit staat (in slaapstand) of wanneer er een popup-venster over de actieve applicatie verschijnt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er een alarm afgaat.

De documentatie van de iPhone SDK legt duidelijk uit wat met ‘inactief’ wordt bedoeld:

When an application is inactive, it is executing but is not dispatching incoming events. This occurs when an overlay window pops up or when the device is locked.

En wat achtergrondprocessen betreft is de situatie nog als voorheen:

Only one iPhone application can run at a time, and third-party applications never run in the background. This means that when users switch to another application, answer the phone, or check their email, the application they are using quits.

Dit betekent dat wanneer iemand een spreadsheet- of tekstverwerkingsapplicatie voor de iPhone maakt en er komt tijdens het invullen van gegevens een telefoontje binnen, dat de applicatie wordt afgesloten… waarbij hopelijk de ingevoerde gegevens wel eerst worden bewaard.

Via: iPhone Atlas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2008, 22:51
Categorie Apps
Onderwerpen applicaties, apps, developers, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.