Gerucht: Engadget’s iPhone, wereldwijde lancering in juli

Engadget zegt meer details te hebben over de 3G iPhone: een zwarte glossy behuizing, 3G, GPS en een normale headset-aansluiting. Maar eigenlijk kenden we die geruchten toch al?

Black 3G iPhoneEngadget haalt een oud plaatje uit de kast, schrijft er een verhaal over een “betrouwbare bron” omheen en heeft daarmee wereldnieuws te pakken. Misschien is het waar, misschien ook niet: volgens Engadget wordt de tweede generatie iPhone momenteel getest, is zwart van kleur, beschikt over 3G en GPS en is iets dikker dan het huidige model… en hij is vanaf juli wereldwijd verkrijgbaar.

Geruchten… we hebben het idee dat we er al teveel aandacht aan hebben besteed in steeds verschillende varianten van het verhaal. Maar omdat de mailbox langzaam volstroomt met verzoeken zullen we er toch nog een keer aandacht aan besteden (“het is Engadget, dus het moet wel waar zijn”).

Ryan Block van Engadget schrijft dat hij van een betrouwbare bron heeft vernomen dat de tweede generatie iPhone wordt getest en dat er al talloze in supergeheime zakken in gebruik zijn. Deze betrouwbare bron kreeg de kans om de nieuwe iPhone te bekijken en rapporteerde dat de vorm en grootte ongeveer gelijk is gebleven. De telefoon is alleen iets dikker. Er zit 3G en GPS in en de behuizing is volgens Engadget glimmend zwart.

Maar die foto, daar waren we in deze discussie toch over eens dat het een cover is die je voor 15 euro op bij EU GSM of op Marktplaats koopt? Eh… ja, misschien koopt Apple z’n onderdelen tegenwoordig bij dezelfde fabrikant die verwisselbare covers maakt? Hoe dan ook, het bericht van Engadget bevat eigenlijk weinig nieuws, of het moet zijn dat de headsetaansluiting niet meer zo diep is weggezakt, waardoor je geen adapterkabeltje meer nodig hebt.

En dan is er nog de vraag wanneer die nieuwe iPhone aangekondigd gaat worden. Ook hier niets nieuws: 9 juni, de eerste dag van de Worldwide Developers Conference. Analisten van Citigroup verwachten een “indrukwekkende golf van nieuwe producten”, waaronder een nieuwe MacBook en een nieuwe iPod-productlijn (terwijl nieuwe iPods normaalgesproken in september worden aangekondigd). Ook andere analisten zijn het erover eens dat 9 juni wel eens de dag zou kunnen zijn. En een totaal onbetrouwbare bron meldt ook nog even dat de iPhone vanaf juli wereldwijd beschikbaar zal zijn.

Gerucht 1: Engadget’s 3G iPhone (op basis van “betrouwbare bron”)
Gerucht 2: Aankondiging op 9 juni (op basis van schatting)
Gerucht 3: iPhone vanaf juli wereldwijd verkrijgbaar (geen bron)

Met dank aan Sebas, die de tip als eerste doorgaf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2008, 14:16
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.