Visual voicemail bij Mobistar nu toch binnenkort van start?

Mobistar zou in 2009 al visual voicemail invoeren voor iPhone-gebruikers. Het duurde tot 2011, maar nu zal visual voicemail echt worden ingevoerd beloofde de operator. De eerste aanwijzingen van supportdocumenten zijn er al.

visual-voicemailDe Belgische operator Mobistar heeft plannen om visual voicemail in te voeren. Dat de invoering van zo’n dienst nogal wat voeten in aarde heeft, blijkt uit de enorme doorlooptijd die sinds de eerste berichten is verschenen. In 2008 schreven we al, dat het project om visual voicemail in te voeren bij Mobistar moest worden doorgeschoven naar 2009. Maar inmiddels is het 2011 en Mobistar heeft de implementatie nog steeds niet af. Begin dit jaar was er een aanwijzing dat Mobistar de plannen nog niet in de ijskast had gezet: het zou in maart worden ingevoerd, maar nu echt!

Vervolgens noemde Mobistar het nog een keer in het jaarverslag: zwart op wit stond te lezen dat Mobistar nog in 2011 zou starten met visual voicemail. Nieuwe aanwijzingen wekken nu de indruk, dat het niet lang meer kan duren. Er stond kortstondig een supportdocument online (inmiddels verwijderd) en via Google Search zijn aanwijzingen te vinden. Een ding valt daaruit af te leiden: Mobistar is van plan om de dienst gratis te gaan aanbieden:

mobistar-visual-voicemail

Via Google Cache zijn nog meer pagina’s te achterhalen. Eerder bleek uit het jaarverslag al, dat visual voicemail eerst beschikbaar komt voor iPhone-gebruikers, waarna andere smartphonegebruikers volgen. Als Mobistar er uiteindelijk in slaagt om met de dienst te starten, zijn ze de eerste aanbieder van visual voicemail in Belgie. In Nederland biedt T-Mobile als enige operator visual voicemail aan voor iPhone-gebruikers. Het was aanvankelijk gratis maar tegenwoordig moet ervoor betaald worden.

En wie recent met de iPhone in aanraking is gekomen en geen idee heeft wat visual voicemail is: het is een dienst waarbij je de voicemailberichten in elke gewenste volgorde kunt afluisteren. In plaats van luisteren naar een ‘bandje’ waarop de berichten in vaste volgorde langskomen kun je via een app aantikken welk voicemailbericht je wilt beluisteren, wissen of nogmaals afspelen.

Zou het Mobistar deze keer dan toch lukken om het systeem werkend te krijgen? We wachten het af.

Tipgever: Bram

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2011, 20:30
Categorie Providers
Onderwerpen belgische apps, mobistar, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.