Nieuwe iPad bij iAm Store en Amac 23 maart na middernacht te koop

De Nederlandse APR's iAm Store en Amac hebben aan iPadclub laten weten dat ze vrijdag 23 maart om middernacht de nieuwe iPad zullen verkopen. Xando en iFactors doen dit pas om 7:00 uur.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iAm StoreOok de iAm Store en Amac zullen op vrijdag 23 maart om 0:01 de nieuwe iPad verkopen. Dit lieten beide ketens weten in berichten aan iPadclub. Gisteren bleek nog dat Apple Premium Resellers van plan waren om de iPad vanaf middernacht te verkopen, maar het was toen nog niet duidelijk welke winkels dit allemaal van plan waren. In ieder geval iCentre had toen de nachtverkoop al bevestigd. Bordjes in de Mediamarkt beloven de iPad ook ‘s nachts al te verkopen.


De iAm Store heeft filialen in Amsterdam, Arnhem, Dordrecht, Hilversum, Rotterdam, Utrecht en Veenendaal. Amac is ook op een aantal locaties gevestigd, maar zal alleen in Utrecht, Den Bosch, Amersfoort, Sittard, Deventer en Eindhoven (Demer) om middernacht openen.

Het zal bij beide ketens niet mogelijk zijn om je iPad vooraf te reserveren. Hoeveel iPads er per filiaal precies te koop zullen zijn is nog niet duidelijk. iAm Store stelt tegenover iPadclub wel dat ze ongeveer 200 iPads verwachten bij kleine filialen in Utrecht en Arnhem.

Resellers Xando en iFactors lieten vandaag weten niet om middernacht de deuren te openen. In plaats daarvan verkopen beide ketens vanaf 7:00 uur ‘s ochtends de derde generatie iPad.

De Apple Store in Amsterdam zal waarschijnlijk pas vanaf 8:00 uur ‘s ochtends de iPad verkopen. Vorige week openden Apple Stores wereldwijd ook om deze tijd, toen de iPad werd verkocht in een eerste aantal landen. Het zal vermoedelijk ook mogelijk zijn om de iPad online te bestellen, maar wanneer dit zo zal zijn is nog niet duidelijk.

Xando heeft op Twitter inmiddels laten weten de winkels in Enschede, Nijmegen en Zwolle alsnog om 0:01 uur te openen.

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.