Nieuwe iJailbreak 0.6 ondersteunt firmware 1.1.4

iJailbreak 0.6 kan nu ook iPhones met firmware 1.1.4 unlocken. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om met het filesysteem te werken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

JailbreakHet laatste jailbreak-nieuws komt van het team van iJailbreak: zij hebben versie 0.6 uitgebracht. Die werd voorheen aangeduid met 0.5.5, maar het is blijkbaar zo’n grote stap dat versienummer 0.6 verdient. De belangrijkste verbetering is de ondersteuning voor firmware 1.1.4 volgens de Dev Team-methode. iJailbreak heeft voorlopig alle banden met Zibri – wiens code in de vorige versies werd gebruikt – verbroken, omdat Zibri’s methode volledig gebaseerd is bevindingen van het Dev Team en/of Geohot (lees: gejat van). Nieuw in iJailbreak 0.6 is ook dat voortaan de methode com.apple.afc wordt ondersteund, zodat je makkelijk het filesysteem kunt manipuleren.

iJailbreak is natuurlijk niet alleen geschikt voor iPhones, maar ook voor de iPod touch, waar de tool oorspronkelijk voor was bedoeld. Naar keuze kun je ook de extra iPhone-applicaties installeren die niet standaard aanwezig zijn op de iPod touch.

Omdat iJailBreak wat problemen heeft met Google Code, kun je het op dit moment beter rechtstreeks downloaden via een alternatieve downloadsite. iJailBreak wordt uitgebracht onder de GNU General Public License, versie 2.

Vergeet niet dat je met een “verse” iPhone of iPod touch moet beginnen. Maak dus netjes een backup van je belangrijke gegevens en volg dan de bekende procedure:

  • Herstel naar firmware 1.1.4 in iTunes
  • Firmware 1.1.4 downloaden
  • iPhone in DFU-mode zetten
  • Klik Alt-Herstel (Option-Herstel) in iTunes om de zojuist opgehaalde firmware 1.1.4 te selecteren (.ipsw-bestand)
  • Start iJailbreak en volg de verdere stappen.

Downloaden: iJailbreak 0.6 (alleen MacOS X)
Meer info: iJailbreak

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:49
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.