iPhone 6 panorama selfie

Panoselfie is de nieuwste trend voor selfie-liefhebbers

Vergeet de selfiesticks. Met een panoselfie is er een nieuwe trend op komst, waarbij je met de panorama-modus van je iPhone nog meer van jezelf kunt laten zien.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6 panorama selfieSelfies zijn hot. Overal op internet zien we de foto’s voorbij komen, waarbij geprobeerd wordt om jezelf zo mooi mogelijk vast te leggen met je smartphone. Nu helpt een selfiestick al om zoveel mogelijk vrienden in één foto vast te leggen, maar inmiddels is er een nieuwe trend op komst die nog een stapje verder gaat. Met de zogenaamde ‘panoselfie’ neem je een foto van jezelf, maar dan met de panorama-modus van je iPhone-camera.

Voor liefhebbers die nog creatiever willen worden met hun selfies, komt deze nieuwe trend als geroepen. Door in de camera-app op je iPhone gebruik te maken van de panorama-modus, kun je brede foto’s maken om zo nog meer van de omgeving te laten zien. De panoselfie kan ook van pas komen als een groep vrienden zelfs met een selfiestick niet allemaal in hetzelfde kiekje past.

Het maken van dit soort selfies vereist wel wat oefening. Je kunt bij het maken van foto’s in panorama-modus namelijk alleen de camera aan de achterkant van je iPhone gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je pas achteraf kunt bekijken of je selfie goed gelukt is. Mocht je dit toch te lastig vinden, is er nog altijd een gelijknamige iPhone-app waarmee je ook de camera aan de voorkant kunt gebruiken voor het maken van panoselfies.

Panoselfie voorbeeld

Een groep enthousiaste selfiemakers heeft inmiddels ook een groep aangemaakt op Flickr, waar ze de panoselfies met elkaar delen. Alleen zijn er tot nu toe nog maar 17 foto’s geüpload. Het is dan ook nog maar de vraag of Facebook en Twitter binnenkort echt overspoeld zullen worden met dit soort nieuwe panoselfies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2015, 17:53
Categorie Achtergrond
Onderwerpen panorama, selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.