Beta iOS 4 op video: ingebouwde Facebook-ondersteuning, vernieuwde multitasking en zoekfunctie

De Vietnamese website toont beelden van een witte iPhone 4 met mogelijk een nieuwe versie van besturingssysteem iOS. In een video zijn beelden van een nieuw multitask-scherm en vernieuwde spotlight-search te zien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Witte iPhone met nieuw zoekschermDe Vietnamese website Tinhte beweert een witte iPhone 4 van 64GB met een testversie van het iOS-systeem uit handen van Apple te hebben gekregen. In de videos wordt een onderdeel gedemonstreerd die de zoekfunctie Spotlight en de multitask-bar combineert, als je twee keer op de home-knop drukt. Ook bevat het thumbnails van de actieve applicaties met daarboven een zoekbalk. Daarnaast wordt in één van de videos native ondersteuning voor Facebook getoond.

Diverse internetsites beweren dat het om iOS 5.0 en zelfs om een iPhone 5 gaat, maar dit is inmiddels onjuist gebleken. In de tweede video hieronder is te zien dat het een oude testbuild van iOS 4.0 betreft, met diverse functies die nooit gereleased zijn.

Opvallend is dat binnen dat onderdeel de statusbalk is verdwenen. In de gehele interface van de iPhone staat doorgaans de informatiebalk met de provider- en batterijinformatie, maar in het nieuwe multitask-scherm schittert ie door afwezigheid. In de tweede video die is verschenen is rond 1:04 te zien dat Facebook als native-applicatie in het menu Instellingen wordt weergegeven.

Gezien de reclameboodschap aan het einde van het filmpje, zou het in theorie ook kunnen gaan om een gejailbreakt toestel dat wordt ingezet om veel views te trekken. Er zijn echter ook zaken die vóór de legitimiteit van de video pleiten. De ervaren jailbreaker Chronic, die doorgaans goed op de hoogte is van ontwikkelingen in Cupertino, wijst erop dat onder andere het icoon van Radar aanwezig is in een van de menu’s. Radar is het interne bug reporting instrument dat door Apple gebruikt wordt en relatief onbekend is. Daarnaast zijn er diverse andere applicaties en opties aanwezig, die normaliter alleen voor testdoeleinden door Apple gebruikt worden. Chronic claimt dan ook dat de video 100% legitiem is en dat het hier gaat om een testversie van iOS 4.0 met build number 8A216.

Ook weet gadgetsite Engadget nog te melden dat de bron van deze video, Tinhte, wel vaker iPhone-apparatuur in handen krijgt ver voordat er officiële informatie is vrijgegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2011, 20:02
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen multitasking, spotlight, witte iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.