Nieuw speakerdock JBL OnBeat laadt iPhone én iPad op

De JBL OnBeat kan niet alleen de iPhone, maar ook de iPad opladen. Hij ziet er futuristisch uit en bevat zelfs een video-out optie om de beelden vanaf de iPhone naar de televisie door te sturen.

JBL OnBeat met iPhoneDe net door JBL gepresenteerde OnBeat kan zowel de iPhone als iPod of iPad opladen en baart opzien met zijn futuristische uiterlijk. Het lijkt afkomstig uit de Pixar-film Wall-E of twee meloenschillen die zwart zijn geverfd. In deze zit zelfs een video-out optie in om het beeld van de op te laden gadgets naar een aangesloten televisie over te zetten. Voor het geluid zorgt het oplaad- en audiosysteem dan zelf.

De iPhone zet je in een stevig uitziend stuk plastic met de bekende 30 pins-aansluiting die op alle Apple-producten zit. Je kan de houder een kwartslag draaien om de telefoon ook in de horizontale stand te kunnen opladen en bedienen. Op de foto is te zien dat de iPhone vastgeklemd wordt met een lichtgrijze beugel. Het lijkt erop dat je die zelf ergens aan het docking station moet vastzetten.

JBL is weinig bescheiden over haar nieuwe systeem. “Het is net zozeer sculptuur als gespreksopener”, wordt er in het persbericht over de OnBeat gerept. Het apparaat moet tevens een ‘rijk gedetailleerde 360-graden geluidservaring’ bieden.

De JBL OnBeat is voorzien van een standaard 3,5 mm-uitgang om er ook mp3-spelers en apparaatjes anders dan die van Apple aan te hangen, mocht je dat willen. Aan de hand van een USB-poort kan het geluidssysteem ook iTunes vanaf de laptop of Mac ten gehore brengen. De OnBeat wordt geleverd met een adapter en een afstandsbediening en wordt vanaf begin april voor 150 dollar verkocht op de Amerikaanse markt. Het is nog niet bekend of het systeem tegen die tijd ook in Nederland of België verkocht zal worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2011, 19:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen audio, dock, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.