New York bestelt ruim 2.000 iPads voor openbare scholen

De stad New York heeft ruim 2.000 iPads aangeschaft om uit te delen op openbare scholen. Maar zouden de iPads het leren wel echt stimuleren?

ipad schoolDe stad New York heeft een bestelling van 1,3 miljoen dollar geplaatst bij Apple. Meer dan 2.000 iPads zullen daarmee beschikbaar komen voor leerlingen op openbare scholen. Driehonderd van deze iPads zijn naar de Kingsbridge International High School in de Bronx gegaan, zodat 23 docenten en de helft van de studenten ermee aan de slag kan gaan. De tablets zijn bedoeld om studieboeken te vervangen, om te corresponderen en om opdrachten te maken en in te sturen. Het idee is dat als kinderen met apparaten moeten werken waar ze van houden, dat het leren buiten de schoolactiviteiten om ook toeneemt.

Toch vraagt de New York Times zich af of docenten wel unaniem van mening zijn dat het uitdelen van laptops aan studenten echt effect heeft gehad. Zou de iPad niet vooral indruk maken op kinderen, zonder dat ze er echt iets van leren? Bij het uitdelen van iPods op scholen ontstond dezelfde vraag. Maar het gebruik van iPads onder kinderen kan volgens Forrester ook op een natuurlijke manier gaan, zonder dat er onderwijsprogramma’s en belastinggeld aan te pas komt: als Apple de volgende generatie iPad aankondigt, zullen er heel wat ouders zijn die hun oude iPad aan hun kinderen geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2011, 16:25
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.