nest thermostaat

Nest-thermostaat en rookmelder binnenkort in Nederland en België te koop

Nest gaat de slimme rookmelder en thermostaat ook in Nederland verkopen. Via energieleverancier Essent, winkels en installateurs zullen de slimme huisproducten te koop zijn.

nest thermostaatEssent gaat in Nederland de Nest-thermostaat en rookmelder verkopen. Ook bij winkels en installateurs kun je de Nest-producten straks gewoon aanschaffen. Het is voor het eerst dat Nest officieel in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Beide apparaten werken samen met een iPhone-app zodat je vanaf elke locatie ter wereld de temperatuur van je huis kunt aanpassen. De thermostaat en rookmelder zullen vanaf eind september in Nederland te koop zijn voor een nog onbekend bedrag. In de Amerikaanse Apple Store betaal je $250 voor een Nest-thermostaat, dus hou rekening met een fikse prijs. Essent geeft via haar Twitter-account aan dat ze om 11:00 uur een aankondiging zullen doen. Wellicht volgt dan ook meer informatie over de prijs.


Lees ook: Nest-thermostaat in Nederland – praktijktest van slimme thermostaat met iPhone-koppeling

nest-thermostaatNest is na een overname onderdeel van Google en ontwikkelt slimme apparaten voor in huis. De slimme thermostaat leert het gedrag van de bewoners en past zich daarop aan: het huis wordt tijdig verwarmd als Nest weet dat iedereen altijd om half zes ‘s avonds thuiskomt. De rookmelder werkt net als een gewone rookmelder, maar kan ook CO2-concentraties in huis meten. Je krijgt een waarschuwing zodra het gehalte rook of koolmonoxide boven een bepaalde drempelwaarde komt en eventueel kan Nest ook de cv-ketel uitschakelen. De Nest-rookmelder is enige tijd uit de handel gehaald, omdat er klachten over waren.

Nest Protect

Essent zal de Nest-thermostaat waarschijnlijk in combinatie met een energiepakket aanbieden. Eerder brachten ze al een eigen E-thermostaat en een verbruiksmanager uit.

Nest is van plan om de thermostaat en rookmelder ook in Frankrijk en Ierland te aan uitbrengen. De producten zullen in 400 winkels op het Europese vasteland te koop zijn. Volgend jaar komen daar nog eens 150 winkels bij. Nest heeft contacten gesloten met energiemaatschappijen Direct Energie, Lampiris en (zoals gezegd) Essent. Voorheen waren de producten alleen te koop in de VS, Canada en Verenigd Koninkrijk, al waren er veel mensen die zelf de thermostaat importeerden. Volgens Nest wordt het apparaat al in 120 landen gebruikt.

Tipgever: Michel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2014, 16:58
Categorie Diensten
Onderwerpen nest, rookmelder, thermostaat
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.