VerbruiksManager Essent al 60.000 keer gedownload, 2.000 E-thermostaten verkocht

Essent meldt dat de VerbruiksManager-app al 60.000 keer is gedownload. Ook voor de E-thermostaat bestaat veel belangstelling: het apparaat is al 2.000 keer besteld. Consumenten zijn opeens wél geïnteresseerd in een slimme thermostaat.

ethermostaat-essentEr blijkt grote belangstelling voor de nieuwe diensten van energieleverancier Essent. Het bedrijf meldt dat de gratis VerbruiksManager-app al 60.000 keer is gedownload. De E-thermostaat waarmee je op afstand de temperatuur thuis kunt instellen, is al ruim 2.000 keer besteld. Dat is opvallend, want consumenten toonden tot nu toe weinig interesse in slimme energiemeters. Met de E-thermostaat kun je vanaf je iPhone of iPad de temperatuur hoger of lager zetten. De thermostaat kost 119 euro voor bestaande klanten en is gratis voor nieuwe klanten. Op termijn komen er ook producten waarmee je apparaten en verlichting op afstand kunt besturen via apps. Het is nog niet bekend wanneer deze dienst beschikbaar komt.

Essent analyseert de data uit de apps nog niet, maar die mogelijkheid is er wel. “De grote belangstelling heeft ons wel verrast en nu kijken we wat er allemaal nog meer mogelijk is”, zegt woordvoerder Rik Hammer van Essent. De VerbruiksManager-app kan worden gebruikt

Downloaden: VerbruiksManager (gratis – universeel)
Ook genoemd: Essent E-Thermometer (gratis – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2012, 18:25
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen energie, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.