cvs pharmacy

‘Grote drogisterijketens doen mee aan Apple’s mobiele betaalsysteem’

Apple heeft met CVS en Walgreens afspraken gemaakt over een mobiel betaalsysteem, zeggen bronnen. Daarmee heeft Apple meteen 15.000 betaallocaties in handen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cvs pharmacyDe Amerikaanse drogisterijketens Walgreens en CVS doen mee aan Apple’s mobiele betaalsysteem. Aanstaande dinsdag zal het betaalsysteem worden onthuld, aldus bronnen van Re/code. Beide drogisterijen hebben meer dan 15.000 locaties verspreid over de VS, zodat Apple meteen een behoorlijke impact kan maken. Wie wel eens in de VS komt, weet dat ze net als Kruidvat en Etos in ons land, overal kunt vinden. Naast deodorant en papieren zakdoekjes kun je er ook terecht voor geneesmiddelen op recept. Volgens Re/code moet je de iPhone langs een sensor bij de kassa bewegen of aantikken, als je wilt afrekenen.

Apple’s betaaldienst werkt met NFC, eventueel aangevuld met andere technieken. Ook maakt Touch ID deel uit van het betaalsysteem, zodat iemand niet zonder jouw toestemming grote uitgaven kan doen. Hieronder zie je een concept van zo’n betaalsysteem:

easypay_concept

Apple zou afspraken met de grootste creditcardmaatschappijen VISA, MasterCard en American Express hebben gemaakt om de betalingen af te handelen. Ook zouden er afspraken zijn met creditcard-uitgeverijen. Dit zijn bedrijven die de daadwerkelijke creditcards uitgeven. Een voorbeeld maakt dat duidelijker: als je een Bijenkorf-kaart of een ANWB VISA-kaart hebt, wordt die niet door de bedrijven zelf gemaakt, maar door International Card Services, onderdeel van ABN AMRO. Apple zou trouwens ook afspraken hebben gemaakt met de luxe warenhuisketen Nordstrom, die qua assortiment nog net iets exclusiever is dan de Bijenkorf.

Het gerucht dat ook CVS en Walgreens meedoen, maakt duidelijk dat Apple zich niet alleen op de luxe merken richt, maar ook op winkels waar mensen dagelijks komen. Dat verhoogt de kans dat mensen het ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Er zijn al mobiele betaalsystemen, zoals Google Wallet, maar die slaan nog nauwelijks aan.

Betalingen kunnen een nieuwe inkomstenbron voor Apple zijn. Woordvoerders van Walgreens en Apple wilden er niets over kwijt en bij CVS werd nietszeggend gereageerd. Woordvoerder Mike DeAngelis van CVS zei:

“We don’t know what Apple may be planning in terms of a payment system so it is not possible for us to say whether it is something our stores may be able to accept.”

Aanstaande dinsdag, 9 september, verwachten we meer te kunnen vertellen over de mobiele betaaloplossing van Apple. Dan is een media-evenement met livestream gepland, waar ook de aankondiging van de iPhone 6 wordt verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2014, 11:14
Categorie Geruchten
Onderwerp mobiel betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.