Nederlandse accessoiremarkt bereidt zich voor op iPhone 5C

Distributeurs in Nederland bereiden zich alvast voor op de komst van de iPhone 5C, door accessoires te koop aan te bieden.

iPhone 5C screenprotectorDe iPhone 5C is nog niet door Apple aangekondigd, maar meerdere accessoire-distributeurs hier in Nederland, waaronder Mconomy, zijn door alle geruchten al overtuigd van de komst van deze nieuwe iPhone. In nieuwsbrieven aan winkels worden alvast de hoesjes, beschermstickers en andere hulpmiddelen voor de iPhone 5C aangeboden, zodat zij zich alvast kunnen voorbereiden op de mogelijke iPhone 5C-verkoop in september. Daarbij houden de distributeurs echter een slag om de arm: foto’s van de accessoires lijken niet gebaseerd op de spelende geruchten en in grote letters wordt alvast gewaarschuwd dat het uiteindelijke product er anders uit kan komen te zien.

De waarschuwingen in e-mails lijken er op te wijzen dat distributeurs hier in Nederland nog geen iPhone 5C-accessoires hebben ingeslagen, maar dat ze alvast aan winkels willen duidelijk maken dat ze deze producten wel gaan verkopen. Een belofte die ze prima kunnen maken: er zullen immers hoesjes, screenprotectors, flipcases en andere accessoires worden geproduceerd, ongeacht het ontwerp dat Apple voor de iPhone 5C zal laten zien. Er bestaat een kans dat ze zelfs bestaande producten opnieuw kunnen verkopen voor de iPhone 5C. Een screenprotector voor de iPhone 5 zou immers net zo makkelijk op de iPhone 5C passen, als Apple dezelfde schermgrootte blijft hanteren.

iphone 5g case designDe accessoiremarkt begint voor de daadwerkelijke introductie van een nieuwe iPhone altijd te gonzen. Chinese fabrikanten die een risico durven te nemen produceren vaak zelfs al voor de officiële iPhone-aankondiging een hoesje op basis van spelende geruchten, om goed voor te bereiden op de iPhone-introductie. In 2011 zagen we ver voor de introductie van de iPhone 4S bijvoorbeeld cases voor de iPhone 5G in China opduiken. Hoesjes waar je achteraf niks aan bleek te hebben, omdat Apple het ontwerp van de iPhone 4 grotendeels bleek te behouden en dit gebruikte ontwerp dus helemaal niet introduceerde. Voor de iPhone 5C zijn ook al hoesjes te vinden, gebaseerd op de foto‘s van de mogelijke iPhone 5C-achterkant.

De aangeboden accessoires van distributeurs zijn hoogstwaarschijnlijk niet gebaseerd op voorkennis die alleen bij deze bedrijven bekend is. Als Apple case-makers van te voren op de hoogte stelt, dan gaat het om een zeer klein aantal. Dat bleek in 2011 wel toen zelfs het zeer grote Case-Mate bleek te gokken op een iPhone 5 die in hun verkoopsystemen werd genoemd. Het groeiende aantal e-mails voor iPhone 5C-accessoires in Nederland vertelt wel iets anders interessants: veel winkels bereiden zich alvast voor op de mogelijke iPhone door verkoopafspraken te maken. Dit betekent ook dat steeds meer partijen zijn overtuigd door de geruchten over een iPhone 5C. Iets dat wij uiteraard ook kunnen begrijpen: er zijn inmiddels ontzettend veel foto’s op verschillende locaties opgedoken. Bovendien lekte het ontwerp van de iPhone 5 ook ver voor de aankondiging al uit. We weten het pas zeker op 10 september. Bronnen wijzen er op dat Apple dan een speciaal iPhone-evenement zal houden.

De iPhone 5C wordt naar verluidt een goedkopere iPhone, die qua prijs tussen de iPhone 5S en iPhone 4S zal zitten. De exacte specificaties voor de iPhone 5C zijn nog niet bekend, maar het lijkt er op dat er wederom een 4-inch-scherm zal worden gebruikt. De achterkant is gemaakt van plastic en is beschikbaar in meerdere kleuren. Naast de iPhone 5C zal Apple vermoedelijk ook de iPhone 5S aankondigen, een snellere iPhone die qua ontwerp gelijk is aan de iPhone 5, maar ook een vingerafdrukscanner en een gouden kleurvariant krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2013, 17:30
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.