Neckermann: 16GB iPad voor 799 euro, Europese versie

Neckermann verkoopt de 16GB iPad voor 799 euro. Er zijn al 30 stuks verkocht en de volgende 50 stuks zijn op weg naar de webwinkel. Het zou gaan om een speciale, Europese versie.

Postorderbedrijf Neckermann ziet wel mogelijkheden om de iPad in Nederland en België te verkopen. Maar terwijl concurrent Intertoys 699 euro voor de 16GB iPad vroeg, doet Neckermann er nog een schepje bovenop: 799 euro moet de goedkoopste iPad kosten. Het gaat volgens eigen zeggen om “een 100 procent Europese versie”, die vanaf begin mei geleverd gaat worden. Dat roept vragen op, want Apple verkoopt de iPad als internationaal product en heeft geen plannen aangekondigd een speciale Europese versie te gaan maken. “Maar ons is verzekerd dat dit een versie is voor de Europese markt,” zegt Cathy Notenboom van Neckermann tegen Het Parool.

Het bijzondere van deze uitvoering is dat je Nederlands en Frans als systeemtaal kunt instellen, meent Neckermann. Maar dat kan bij de huidige Amerikaanse versie ook, dus we houden het voorlopig er maar op dat Neckermann zich niet goed in de specificaties heeft verdiept. Op de website is te lezen:

Geen Amerikaans, maar 100% Europees model met taalinstelling naar keuze.

De postorderaar beweert verder dat de iPad die ze aanbieden gebruik kan maken van de Nederlandse App Store en iTunes, maar dat kan bij iPads uit de VS gedeeltelijk ook (namelijk vanaf de desktop).

Het blijft echter onduidelijk waar Neckermann de iPads op de kop heeft getikt. “Ik ga u even niet vertellen waar we ze vandaan hebben,” zegt Notenboom. “Maar het gaat om een betrouwbare partner”. Dat Neckermann de iPads aanbiedt is dan ook geen voorbode dat Apple de iPads officieel in Nederland gaat verkopen, het gaat voorlopig om partijenhandel.

Toch zal Neckermann ondanks de hoge prijs wel door de voorraad heen komen, al was het alleen maar omdat sommige mensen het nu eenmaal teveel gedoe vinden om zelf een iPad via de VS-route aan te schaffen. De eerste iPads waren meteen weg en Neckermann heeft er nu vijftig stuks nabesteld.

Mogelijk loopt Neckerman het risico dat ze geboycot zullen worden door Apple (ze leveren de iPhone en de iPod, maar zijn geen Apple Premium Reseller). Apple zelf gaat vanaf 10 mei de officiële Europese prijzen bekendmaken. Wie nog even wacht kan de iPad waarschijnlijk veel goedkoper in Duitsland, Frankrijk of een van de andere Europese landen halen.

Meer info: Neckermann NL en België
Tipgevers: Steven en Bert

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2010, 16:27
Categorie Providers
Onderwerpen europa, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.