Muzieklabels ontwikkelen eigen muziekalbumformaat CMX

De grote muzieklabels zijn bezig met een eigen bestandsformaat voor muziekalbums. EMI, Sony, Universal en Warner werken aan het bestandsformaat CMX, een soort container voor muziek, video's en mobiele content.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

music coverflowDe grote muzieklabels zijn bezig om een eigen bestandsformaat voor muziek te maken, waarmee complete albums aangeboden kunnen worden. EMI, Sony, Universal en Warner staan achter het initiatief waarbij het bestandsformaat CMX dienstdoet als een soort container voor muziek, video’s en mobiele content. De lancering staat gepland voor november en gaat van start met een klein aantal titels. Het formaat wordt een soort alternatief voor een DVD, waarbij je ook een menu of openingspagina te zien krijgt. Apple is ondertussen bezig met een eigen formaat voor complete albums, met de naam Cocktail. Een paar dagen geleden werd nog de indruk gewekt dat Apple in samenwerking met alle grote platenlabels Cocktail aan het ontwikkelen was.

De geruchten zijn nog niet door de betrokken bedrijven bevestigd. Daardoor is onduidelijk of de formaten (CMX van de platenlabels en Cocktail van Apple) met elkaar compatibel zijn. Als dan niet zo is, dan ziet de toekomst van het nieuwe muziekformaat er somber uit: in de VS is 70% van de digitale muziekverkopen in handen van Apple.

Via: Guardian

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2009, 9:15
Categorie Apps
Onderwerpen alcohol, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.