Muziek weg na update iOS 4.2 en andere ongemakken

Bij sommige gebruikers lijkt de muziekcollectie na de update naar iOS 4.2 verdwenen. Ook kunnen zich andere vreemde ervaringen voordoen.

ios muziekbugAls miljoenen mensen hun iOS-apparaten gaan updaten, is de kans groot dat er iets misgaat. Zo ook bij de update naar iOS 4.2. Diverse mensen merkten dat ze na de update geen muziekbestanden meer in de iPod-applicatie hadden staan. Gelukkig is er een oplossing:

  • Sluit je iPhone (iPod touch of iPad) aan op je Windows-pc of Mac.
  • Speel op je computer een nummer af, dat op je iOS-apparaat staat.
  • Synchroniseer je iOS-apparaat.
  • Start de iPod-applicatie en wacht tot het herstellen van de bibliotheek is gelukt.
  • De muziek is nu weer zichtbaar.


Het is op deze manier niet nodig om je volledige muziekcollectie weer naar je iPhone over te zetten. Bij het synchroniseren ziet de computer meteen dat er al muziek op staat. Het probleem kan zich voordoen bij de iPhone 3GS, 4, iPod touch en mogelijk ook andere apparaten. Want als er iets zeker is, dan is het wel dat een firmware-update bij elke persoon weer anders kan uitpakken. Andere problemen die zijn gemeld, hebben te maken met de weergave van video’s HDMI-tv’s in combinatie met de nieuwe Apple TV.

We zijn benieuwd tegen welke andere problemen onze lezers bij de update naar iOS 4.2 zijn aangelopen. Vergeet daarbij niet om eerst even goed je instellingen te checken: als Facetime plotseling is verdwenen, kan dat ook zijn omdat de optie gewoon uitgeschakeld. Wie heeft de vreemdste ervaring?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2010, 16:37
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipod, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.