Twitter-app krijgt aanpasbare fotofilters

Twitter heeft de iOS-app aangepast, zodat je de sterkte van fotofilters nu zelf kunt kiezen. De functie lijkt op de fotofilters in Instagram.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Twitter heeft de fotofilters in de iPhone-app aangepast, zodat je meer controle hebt over het effect. Je kiest eerst een filter uit en tikt daarna opnieuw om een schuifknop zichtbaar te maken. Hoe meer je naar rechts schuift, hoe sterker het filtereffect. Iets soortgelijks zagen we ook al bij Instagram en er zijn dan ook heel wat mensen die vinden dat Twitter de nieuwe functies eigenlijk van Instagram heeft afgekeken.

Twitter voerde in 2012 al fotofilters in, maar veranderd ze sindsdien nauwelijks meer. In plaats van filters als 1972 en Vignette kun je nu kiezen uit Geen filter, Radiant, Positive, Warm, Breeze, Glow, Golden, Fame en Stark. Het verschil is dat je na het kiezen van het filter een blauwe pop-up te zien krijgt, die je eraan herinnert dat je de intensiteit kunt aanpassen. Tik nogmaals op het filter en er verschijnt een schuifbalkje:

twitter-aanpasbaar-filter twitter-geen-filter

Op die manier kun je zorgen dat een filter niet zo overdreven wordt toegepast, zodat het wat natuurlijker lijkt. Het raster met verschillende filters die Twitter eerder gebruikte, is ook verdwenen. Het wachten is op de volgende functie die Instagram omgekeerd weer van Twitter kopieert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2014, 8:06
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, twitter

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.