Mozilla weigert iOS-versie Firefox te maken

Mozilla wil Firefox niet naar iOS brengen zonder eigen renderingsmethode. Het bedrijf wil Apple's WebKit absoluut niet gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Firefox iOSMozilla weigert Firefox uit te brengen voor iOS, zolang ze geen gebruik mogen maken van hun eigen renderingsmethoden. iOS-browsers zijn op het moment nog beperkt tot het gebruik van Apple’s UIWebView dat ook in Safari wordt benut – en dan zonder de snelle Javascript-engine Nitro. De uitspraak is opmerkelijk: afgelopen jaar liet Mozilla immers nog Junior zien, een eigen browser voor de iPad. Deze browser is vanaf de grond opgebouwd, waardoor je niet zou kunnen spreken over een nieuwe versie van Firefox.

Alternatieve browsers in iOS zijn al langer beperkt. Omdat ze Nitro niet kunnen gebruiken, zijn ze in de praktijk altijd langzamer dan Apple’s eigen Safari. Daarnaast is het in iOS niet mogelijk om een andere browser als standaard in te stellen. Klik je op een link in een e-mail of binnen een andere app, dan wordt Safari standaard geopend. Sommige apps bieden echter wel de optie om een link in bijvoorbeeld Chrome te openen, maar dit moet door de ontwikkelaar apart worden toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 11:34
Categorie Uncategorized
Onderwerpen firefox, mozilla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.