Mozilla presenteert Junior: nieuwe internetbrowser voor de iPad

Mozilla heeft tijdens een presentatie de iPad-browser Junior gezien, waarmee het bedrijf een andere browse-ervaring op de iPad wil bieden. In plaats van traditionele browserbalken heb je twee transparante knoppen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Mozilla Junior loginMozilla heeft tijdens een presentatie bekendgemaakt te werken aan Junior, een browser voor de iPad. Het bedrijf was hiervoor onder andere verantwoordelijk voor de desktopbrowser Firefox. De nieuwe iPad-browser heeft een fullscreen-weergave, waardoor er geen balken van de browser op je webpagina te zien zijn. In plaats daarvan gebruik je twee transparante knoppen. Het is nog niet bekend wanneer Junior in de App Store zal verschijnen.

Tijdens de presentatie liet Mozilla een prototype van de iPad-browser zien, die vanaf de grond is opgebouwd. Het zou daarom niet gaan om een nieuwe versie van Firefox gespecialiseerd op de iPad.

Mozilla JuniorJunior heeft geen traditionele browserbalk, maar twee transparante knoppen aan de zijkanten van het scherm. Bekijk je een site-pagina, dan kun je naar de vorige of volgende pagina gaan met de linkerknop, of de pagina verversen. De rechterknop laat je een nieuwe site openen. Hierbij heb je een keuze uit drie mogelijkheden: een lijst met onlangs bezochte sites, je favorieten en een URL-balk waar je zelf een site-adres in kunt tikken. De browser heeft geen tabbladen, zoals je wel in Safari of Firefox op de computer kunt vinden.

Je kunt verschillende gebruikersaccounts binnen de browser aanmaken, zodat meerdere mensen dezelfde browser kunnen gebruiken met een eigen favorieten- en geschiedenislijst. Door een wachtwoord bij je account in te stellen kun je voorkomen dat anderen bij jouw gegevens kunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 13:56
Categorie Uncategorized
Onderwerpen mozilla, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.