‘Mogelijk productieproblemen iPad 3 door nieuw scherm’

De iPad 3 zou een scherm krijgen met een resolutie van 2048x1536. Deze nieuwe display kan alleen voor de nodige problemen zorgen bij de fabrikant LG Display. Dit verklaart een bron tegenover CNET.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Retina iPadEen bron die bekend is met Apple’s Aziatische fabrikanten heeft aan CNET verteld dat een nieuw scherm voor problemen zorgt bij de productie. Het nieuwe display moet ervoor zorgen dat de iPad 3 een hogere resolutie krijgt dan zijn voorgangers, vergelijkbaar met het retinascherm in de iPhone 4 en iPhone 4S. Volgens de bron wordt de nieuwe iPad in het eerste kwartaal van 2012 verwacht.

Volgens de bron kan LG Display een scherm met hooguit een resolutie van 2048×1536 produceren, het dubbele van wat de iPad op het moment heeft. Het probleem zit alleen in de massaproductie van zo’n display:

Er staan plannen om vanaf november schermen met een resolutie van 2048×1536 te produceren, maar op het moment zijn dit alleen nog plannen. Het is niet een kwestie van een enkel scherm maken, iets dat LG Display zonder problemen kan doen. De uitdaging zit hem in het feit dat ze er ontzettend veel moeten produceren. Ze maken een gigantische sprong wat betreft het aantal pixels op het scherm. Dit is nog nooit gedaan.

Lukt het LG Display niet om de beoogde schermen te produceren, dan is er nog een andere optie: volgens de bron kunnen ze altijd terugspringen naar een resolutie van 1600×1200.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2011, 13:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen display, game, ipad 3, scherm, toki tori, two tribes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.