iPhone meest gewilde smartphone in China

Uit een onderzoek onder de Chinese bevolking blijkt dat de iPhone de meest gewilde smartphone in het land is. Daarmee heeft Apple Nokia ingehaald, die vorig jaar bovenaan stond.

iPhone chinaUit een onderzoek onder de Chinese bevolking van Morgan Stanley blijkt dat de iPhone daar inmiddels de meest gewilde smartphone is. Meer dan een derde van China zou voor de iPhone kiezen. Afgelopen jaar bleek uit een soortgelijk onderzoek van het bedrijf nog dat er vooral vraag was naar Nokia-smartphones. De vraag naar Nokia-smartphones is volgens het onderzoek inmiddels de helft van de vraag naar de iPhone.

Volgens Morgan Stanley zou China wel eens de Verenigde Staten kunnen inhalen als de grootste Apple-markt. Dit zou voor 30 miljard dollar aan omzet per jaar voor het bedrijf kunnen zorgen. Toen Apple eerder deze maand zijn kwartaalcijfers bekend maakte, bleek nog dat China Apple’s op één na grootste afzetmarkt is. Voor het onderzoek ondervroeg Morgan Stanley 2.050 mensen, vooral woonachtig in grote steden.

Opmerkelijk is dat hoewel de iPhone gewilder is dan Nokia-smartphones, een relatief klein percentage van de deelnemers zelf een iPhone in huis heeft. Bij Nokia-bezitters is dit juist andersom: van de vele mensen die een Nokia-smartphone hebben, wil slechts een klein aantal een nieuwe.

China iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2011, 12:53
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen china, nokia, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.