Apple versoepelt inruilprogramma bij iPhones met waterschade

Apple versoepelt de regels voor het recyclingprogramma van iPhones. Ook iPhones met lichte waterschade kunnen nu vergoed worden.

iphone-recyclingApple heeft het Recyclingprogramma aangepast, waardoor het nu mogelijk is om iPhones met waterschade in te ruilen. Voorheen werden iPhones met waterschade niet geaccepteerd en kon je je toestel alleen inleveren voor recycling, zonder dat je een cent kreeg. Dat was nadelig voor mensen waarbij de vochtsensor door zweet of hoge luchtvochtigheid (bijvoorbeeld in de douche) van kleur was veranderd. Het inruilen van een iPhone met vochtschade levert je overigens nog steeds weinig op: wij kregen maar €95 voor een perfect functionerende 64GB iPhone 5 met alleen wat lichte vochtschade. Zonder vochtschade levert het toestel €319 op.

Dat is nog steeds minder dan in de vrije verkoop, maar het kan een stressvrije manier zijn als je snel van je oude iPhone af wilt. Apple heeft winkelmedewerkers ook de opdracht gegeven om minder streng met waterschade om te gaan. Telefoons met ernstige waterschade, die bijvoorbeeld in de toiletpot hebben gelegen, komen nog steeds niet in aanmerking voor inruil. Als er water onder het scherm of corrosie in de poorten voorkomt, is de telefoon ook voor Apple onbruikbaar en krijg je geen cent.

Om te checken hoeveel jouw oude iPhone nog waard is kun je terecht op de webpagina over het Recyclingprogramma van Apple. Ga je op het aanbod in, dan krijg je een tegoedbon om in de Apple Store te besteden. Het personeel kijkt naar de vochtsensor in de headset-aansluiting van de iPhone, om waterschade te herkennen. Normaal is de sensor wit of grijs, maar na contact met water wordt het rood.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2013, 9:50
Categorie Apple
Onderwerp recycling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.