Monocle maakt iPhone-apps schermvullend (jailbreak)

Monocle is een nieuwe jailbreak-tweak waarmee je elke gewenste iPhone-app schermvullend kunt bekijken. Monocle is gemaakt door de bekende jailbreak-ontwikkelaar Ryan Petrich en wordt aangeboden via de Cydia Store. Na de installatie kun je de statusbalk bovenin het scherm verbergen en voortaan gebruik maken van het hele scherm. Dat smalle balkje maakt misschien niet zoveel […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

monocle-twitterMonocle is een nieuwe jailbreak-tweak waarmee je elke gewenste iPhone-app schermvullend kunt bekijken. Monocle is gemaakt door de bekende jailbreak-ontwikkelaar Ryan Petrich en wordt aangeboden via de Cydia Store. Na de installatie kun je de statusbalk bovenin het scherm verbergen en voortaan gebruik maken van het hele scherm. Dat smalle balkje maakt misschien niet zoveel uit, maar bij bepaalde toepassingen kan het net even prettiger zijn. De afbeelding hiernaast laat zien hoeveel extra informatie je in beeld krijgt bij het gebruik van de Tweetbot-app.

Ook bij het bekijken van een website is meer kijkoppervlak soms handig. Monocle is te activeren voor de iPhone te schudden en schakelt zich weer uit op het moment dat je de iPhone opnieuw schudt. Naar de Instellingen-app gaat is daarom niet nodig. Petrich heeft nog niet besloten of hij zijn tweak als open source-code beschikbaar zal stellen, meldt hij via Twitter (@rpetrich). Er zijn toch nooit mensen die een bijdrage leveren, waardoor open source voor hem niet veel voordelen heeft. Nadelen zijn er wel: er zijn andere ontwikkelaars die tweaks meteen namaken, zodra de code beschikbaar komt. Op de iPad werkt Monocle nog niet goed.

Monocle is gratis te vinden in Cydia via de repo van Ryan Petrich, http://rpetri.ch/repo/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 16:17
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, monocle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.