simkaarten stapel

Mobistar en Proximus bieden 4G-roaming in Europa aan

Mobistar en Proximus bieden in de EU 4G-roaming aan, zodat je ook in het buitenland supersnel kunt internetten.

simkaarten stapelDe Belgische providers Mobistar en Proximus gaan 4G-roaming aanbieden in de EU. Vanaf 1 mei kun je als Mobistar-klant roamen op de 4G-netwerken van Orange in Luxemburg, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Proximus biedt ook 4G-roaming aan, maar richt zich met overeenkomsten met de Franse providers SFR en Bouygues vooral op Frankrijkgangers. Proximus heeft hiervoor roamingovereenkomsten gesloten.
Mobistar is in België nog steeds de belangrijkste iPhone-provider en beweert in dat land het snelste 4G-netwerk te hebben opgetuigd.

De provider haalt volgens Ookla-metingen gemiddelde snelheden van 38 Mbps, terwijl Belgacom en Base respectievelijk op 36 Mbps en 20 Mbps zitten. Van gratis internetten op hoge snelheid is trouwens geen sprake: er komen bij Mobistar nieuwe tariefplannen voor mensen die 4G in het buitenland willen gebruiken.

De Mobistar Panter60-bundel wordt uitgebreid met een 4G-roamingbundel van 500 belminuten, 500 sms’jes en 500 MB data per maand. Zakelijke gebruikers kunnen met Mobistar Traveller 10 uur internationaal bellen, 500 minuten bellen in de EU en 250 MB data per maand verstoken in de EU, Zwitserland, VS en China. Om te voorkomen dat je een bill shock oploopt, kunnen klanten zelf hun maximale bedrag instellen met Travel Data Control. Bij zakelijke klanten ligt het maximum op 50 euro excl. BTW. Wil je meer data verbruiken, dan moet je daar expliciet toestemming voor geven. Ben je Mobistar-gebruiker, dan kun je tijdens het reizen door Spanje, Frankrijk en Luxemburg gebruik maken van het Orange 4G-netwerk. In het Verenigd Koninkrijk werkt Orange samen met Deutsche Telekom.

De roamingovereenkomsten werken trouwens twee kanten op: Orange-klanten uit Frankrijk en Spanje krijgen ook per direct de mogelijkheid om te internetten op het 4G-netwerk van Mobistar in België. Nederlandse operators bieden soms ook al de mogelijkheid om via 4G te roamen. Het vervelende bij 4G is dat je snel door je databundel heen bent, waardoor het vrij prijzig kan zijn.

Dat er extra kosten voor roaming worden gerekend, is trouwens van beperkte duur. Vanaf 2015 zijn roamingkosten in de EU volledig afgeschaft.

Foto bovenaan: (c) Oleksiy Mark/Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2014, 11:30
Categorie Providers
Onderwerpen europa, mobistar, proximus, roaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.