Belgische prijzen iPhone 5 bekend: vanaf 689 euro bij Mobistar en Apple Store

Mobistar heeft de prijzen voor de iPhone 5 bekendgemaakt. De iPhone 5 is vanaf 689 euro verkrijgbaar, 30 euro duurder dan in Nederland. In de Apple Store betaal je 699 euro, zo blijkt uit gelekte informatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobistar-kantoorMobistar heeft vandaag de prijzen van de iPhone 5 bekendgemaakt. De prijzen liggen 30 tot 40 euro hoger dan in Nederland. Bij Mobistar betaal je respectievelijk:

  • 16GB iPhone 5: €689,99
  • 32GB iPhone 5: €789,99
  • 64GB iPhone 5: €899,99

Ook wist programmeur Luuk Schakenraad de prijzen van de online Belgische Apple Store te achterhalen. Die liggen nog eens tien euro hoger:

  • 16GB iPhone 5: €699,99
  • 32GB iPhone 5: €799,99
  • 64GB iPhone 5: €919,99


Het gaat bij het laatstgenoemde rijtje prijzen nog niet om de officieel bekendgemaakte prijzen vanuit Apple. De Mobistar-prijzen zijn al wel officieel bevestigd.

Luuk achterhaalde op dezelfde wijze ook de prijzen in de Nederlandse Apple Store en vond daarbij dezelfde prijzen die al via de app worden gecommuniceerd. Hij gebruikte daarbij een lek in de Apple-website in combinatie met JSON.

Apple start naar verwachting vannacht al met de verkoop van de iPhone via de online Apple Store. Klanten van Mobistar zullen tot zaterdag 29 september moeten wachten. De verkoop is alleen mogelijk voor klanten die een iSwap hebben uitgevoerd en al een nano-simkaart hebben aangevraagd. Ook moeten klanten in bezit zijn van een uitnodiging, die per e-mail is gestuurd. De klanten kunnen terecht in de Mobistar Centers en de telecomshops bij de Media Markt en Makro. Bovendien kondigde Mobistar via een persbericht aan dat de iPhone 4S in prijs wordt verlaagd. De 16GB iPhone 4S zal vanaf nu €599,99 euro kosten al de 8GB iPhone 4 ligt voortaan in de winkel voor €399,99.

Klanten die een reservering hebben geplaatst en een aanbetaling hebben gedaan krijgen aanvankelijk een e-mail dat de reservering is gelukt. Daarna krijgen ze nog een tweede e-mail met een melding wanneer je je toestel kan afhalen. Dit is niet bij alle gebruikers goed verlopen. Sommige klanten deden wel een aanbetaling maar kregen geen e-mailtje. Het loont voor Belgen dus de moeite om naar de Nederlandse Apple Store te gaan. De prijzen kunnen in Nederland nog wel iets stijgen omdat vanaf 1 oktober de BTW op luxegoederen omhoog gaat van 19 naar 21 procent.

In België maakte Telenet al eerder de prijzen bekend: daar koop je de iPhone 5 vanaf €49 bij afsluiting van een tweejarig abonnement.

De iPhone 5 is inmiddels te bestellen via de Nederlandse en Belgische online Apple Store: iPhone 5 nu te bestellen bij online Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2012, 2:53
Categorie Providers
Onderwerp mobistar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.