Mobispine maakt eerste native MMS-applicatie voor App Store

Het Zweedse bedrijf Mobispine heeft een MMS-oplossing voor de iPhone ontwikkeld, die via operators wordt aangeboden. Mogelijk is dit de oplossing die landgenoot Telia heeft gekozen voor haar MMS-plannen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone mmsGisteren circuleerde het nieuws dat de Zweeds-Finse operator Telia bezig is een MMS-applicatie voor de iPhone te maken. Maar Zweden is geen Nederland. Zelfs als Telia er inderdaad in slaagt om binnen twee maanden een MMS-applicatie uit te brengen, hebben wij daar niet meteen iets aan. Interessanter zijn de ontwikkelingen bij Mobispine: deze ontwikkelaar heeft de eerste werkende MMS-applicatie gemaakt, die via de App Store kan worden gedistribueerd. Mobispine verkoopt de oplossing aan operators wereldwijd, zodat de operators het rechtstreeks aan hun klanten kunnen aanbieden. Dus T-Mobile: ga eens bellen met Mobispine!


Mobispine is op dit moment het enige bedrijf dat zo’n MMS-oplossing kan aanbieden, zeggen ze zelf. Operators kunnen de applicatie voorzien van hun eigen merknaam, waarna ze deze ook onder eigen naam bij de App Store kunnen aanmelden.

Nog even over de MMS-oplossing die de Zweedse operator Telia aan het ontwikkelen is: er wordt op basis van een Zweedstalig artikel in MacWorld druk gespeculeerd of Telia de MMS-oplossing zelf gaat ontwikkelen of dat MMS misschien een nieuwe functie in firmware 2.2 wordt. Dat laatste lijkt niet het geval. Zweden die het artikel ook gelezen hebben, bevestigen dat Telia het zelf gaat ontwikkelen. Maar wellicht met een beetje hulp van landgenoot Mobispine…

Meer info: Mobispine Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 november 2008 om 8:13
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.