Mobiele telefoon opladen door toetsenbordje te gebruiken

Toch jammer dat de iPhone geen fysiek toetsenbordje heeft. Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology hebben namelijk bedacht, dat je met het indrukken van toetsen electriciteit zou kunnen genereren. Door je mobiele telefoon maar vaak genoeg te gebruiken hoef je in theorie niet meer op te laden. “Door gebruik te maken van nanotechnologie, hebben […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hamsterToch jammer dat de iPhone geen fysiek toetsenbordje heeft. Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology hebben namelijk bedacht, dat je met het indrukken van toetsen electriciteit zou kunnen genereren. Door je mobiele telefoon maar vaak genoeg te gebruiken hoef je in theorie niet meer op te laden. “Door gebruik te maken van nanotechnologie, hebben we laten zien dat je ook onregelmatig biomechanische energie kunt omzetten in elekticiteit”, zegt Zhong Lin Wan, hoogleraar materiaalwetenschappen en -engineering.

Elke onregelmatige mechanische beweging kan volgens Wang worden omgezet in elektrische energie. Het team is al sinds 2005 bezig, om te laten zien dat je uit een wapperende vlag of een rennende hamster in een kooi best elektriciteit zou kunnen winnen. Maar om een mobiele telefoon zoals een Bluetooth-headset van energie te kunnen voorzien heb je duizenden kleine generators nodig. Wang denkt dat de modules ook zijn in te bouwen in het menselijk lichaam, zodat je spierbewegingen of het pulseren van aderen kunt omzetten in energie voor nano-apparaatjes die bijvoorbeeld je bloeddruk in de gaten houden. Hamsters zijn trouwens perfect aangepast om je mobiele telefoon ‘s nachts op te laden: ze blijken volgens het onderzoek van Wang pas na 23:00 uur flink actief te worden.

De komende dagen kun je nog meer nieuws verwachten dat soms direct, maar soms ook wat indirecter met de iPhone te maken heeft. Dat heeft ermee te maken dat er op dit moment weinig ‘echt’ iPhone-nieuws is, maar daarentegen heel veel ander mobiel nieuws.

We zijn vandaag naar Mobile World Congress in Barcelona afgereisd, waar vanavond de eerste evenementen voor Mobile World Congress van start gaan. Sony Ericsson organiseert traditiegetrouw vandaag al een persconferentie en er zijn een aantal kleinere persevenementen waar aankondigingen en nieuwe producten worden verwacht.

Via: Cellular-News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorie iDevices
Onderwerpen mobiel bankieren, opladen, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.