iPhoneX10: apparaten in huis bedienen vanaf je iPhone

iPhoneX10 geeft je de mogelijkheid om domotica-toepassingen via je iPhone te bedienen. De oplossing maakt gebruik van X10, het meest gebruikte protocol voor huisautomatisering.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone x10X10 is een veelgebruikt protocol waarmee je allerlei domotica-toepassingen in huis kunt besturen. Dat kan nu ook op de iPhone met iPhoneX10, waarbij je via de MobileSafari-browser allerlei zaken kunt instellen. Thuis moet de pc wel verbonden zijn met een CM17 X1-module, maar op de iPhone zelf hoef je niets te installeren. Je kunt meerdere apparaten samenvoegen in een groep, macro’s uitvoeren en gebeurtenissen inplannen.

iphone_x10Je kunt zoveel apparaten toevoegen als je zelf wilt: ze verschijnen op het scherm met een naam die je zelf kunt kiezen. Met een schermtap zet je apparaten aan en uit. Bij lampen kun je ook de verlichtingssterkte instellen, waarbij je vooraf verschillende helderheidsinstellingen kunt vastleggen.

Met een macro kunt je meerdere apparaten in één keer in- of uitschakelen. De ontwikkelaars noemen als voorbeeld een macro waarmee je de keukenlamp inschakelt en vervolgens de koffiezetter aanzet. Een andere toepassing: je laat de gordijnen dichtschuiven, de verlichting wordt gedimd en de tv gaat aan in je home theater.

Meer info: iPhoneX10.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:35
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.