Picsel klaagt Apple aan over schermtechnologie

Picsel Technologies heeft Apple aangeklaagd wegens gebruik van een patent, waardoor het scherm sneller wordt ververst. Volgens Picsel zouden er vertragingen in schermweergave ontstaan als Apple de technologie niet had gebruikt.

iphone schermApple dreigt voor de rechter te moeten verschijnen, wegens een rechtszaak die Picsel Technologies wil aanspannen. Het gaat om de screen-renderingtechnologie van de iPhone en iPod touch. Picsel beweert dat het renderingproces van de iPhone een inbreuk maakt op patenten van Picsel, met name het proces waarbij het beeld op het scherm wordt ververst. Als Apple die technologie niet had gebruikt, zouden gebruikers veel vertraging zien bij het zoomen en scrollen van documenten, afbeeldingen en websites.

Volgens Picsel is de technologie al in meer dan 250 miljoen apparaten wereldwijd gebruikt. KDDI, Motorola, Nokia, NTT DoCoMo, Palm, Samsung, Sony Ericsson en Sharp betalen – al dan niet met tegenzin- om de technologie te mogen gebruiken. Picsel wil via advocatenkantoor Nixon Peabody LLP afdwingen dat Apple het bedrijf compenseert voor alle apparaten die inmiddels zijn verkocht.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2009, 10:56
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.