MMT maakt meekijk-monitor voor iPad

MMT maakt monitors voor iPad en Mac. Op Macworld lieten ze hun producten zien. Met de Monitor2Go kun je anderen laten meekijken met het scherm van je iPad, bijvoorbeeld artsen of verkopers.

mmt-screenMeestal gaat het andersom: je gebruikt een Mac en hangt er een iPad aan, als tweede scherm. Daar zijn accessoires voor, zoals de HoverBar. Maar het kan ook andersom: de iPad als hoofdscherm en een externe monitor waarop anderen kunnen meekijken. Het bedrijf MMT heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld. Ze waren dit jaar voor het eerst op de Macworld-beurs aanwezig en lieten de oplossing zien op de foto hiernaast. Terwijl jij op je iPad iets tekent of een PowerPoint-presentatie aanstuurt, kunnen anderen op een monitor meekijken.

MMT staat voor Mobile Monitor Techologies en dat is ook precies wat het bedrijf doet: monitors maken. Ze kiezen voor een iets luxere insteek dan de gebruikelijke monitors, die van grijs of zwart plastic zijn gemaakt. MMT’s producten zouden zomaar uit de stal van Apple kunnen komen: ze zijn uitgevoerd in geborsteld aluminium en van goede kwaliteit. Er is ook een uitvoering met een ingebouwd toetsenbord, zodat er een soort laptop ontstaat. Voor presentaties is er een versie met een scherm, dat je 180 graden kunt ronddraaien en geschikt is voor de iPad 2 en iPad 3.

mmt-monitor

De Monitor2Go is bijvoorbeeld handig voor artsen of wanneer je mensen aan een balie moet helpen. Je hebt de privacy van je eigen iPad-scherm, maar zodra anderen moeten meekijken (bijvoorbeeld naar een offerte of een plaatje van het menselijk lichaam) kun je de grote monitor zodanig draaien dat de klant of patiënt kan meekijken. In zo’n situatie is een beamer of een aangesloten tv-scherm immers wat overdreven.

Een monitor met een resolutie van 1366 x 768 pixels kost $300 en eentje met een resolutie van 1600 x 900 pixels kost $330. Best betaalbaar dus, al moet je er wel rekening mee houden dat je geen scherm krijgt ter grootte van een tv-scherm. De meekijkers zullen het moeten doen met een scherm(pje) van 15,6 inch. Z

Er is ook een versie voor de Mac, met de naam Field Monitor Pro. Die is hieronder te zien en kost $290.

field-monitor-pro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2013, 12:12
Categorie Accessoires
Onderwerp monitor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.