Helmsensor geeft info over stoten en klappen door aan iPhone-app

In Europa zullen we weinig merken van de Super Bowl, want als het sport- en eetfestijn na middernacht losbarst liggen we aan onze kant van de oceaan al te slapen. Maar het is wel een mooie aanleiding om eens te kijken naar een uitvinding van Impakt Protective. Zij hebben een sensor gemaakt die g-krachten meet […]

shockboxIn Europa zullen we weinig merken van de Super Bowl, want als het sport- en eetfestijn na middernacht losbarst liggen we aan onze kant van de oceaan al te slapen. Maar het is wel een mooie aanleiding om eens te kijken naar een uitvinding van Impakt Protective. Zij hebben een sensor gemaakt die g-krachten meet en de informatie doorstuurt naar een iPhone-app. De sensor is in eerste instantie bedoeld voor American Football, maar is ook in helmen van andere sporten aan te brengen, die in een helm kan worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdbeschermer tijdens het boksen of een scooterhelm voor pizzabezorgers. De fabrikant ziet toepassingen bij onder andere ijshockey, snowboarden en skateboarden.

De sensor meet stoten en klappen die de helm moet opvangen. Zodra een speler te hard wordt geraakt zal de sensor met de naam Shockbox een waarschuwing met kleurcode naar de iPhone sturen. Het moet het aantal hoofdblessures in de sport terugbrengen. In het afgelopen seizoen werden meer dan 160 spelers uitgeschakeld door hoofdblessures, dus het is een actueel onderwerp. De blessures kunnen op lange termijn leiden tot hersenbeschadiging, depressie en andere misere.

shockbox impact

Een oranje waarschuwing betekent 50G, een rode waarschuwing meer dan 90G. Het systeem werkt via Bluetooth en er kunnen maximaal 128 Shockbox-sensoren zijn gekoppeld aan één telefoon, bijvoorbeeld die van de coach of teamarts. Je kunt dus met gemak een paar teams tegelijk in de gaten houden. De sensor kost $150 per stuk.

https://www.youtube.com/watch?v=JvDKP-ME6rc&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2013, 17:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen sport, veiligheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.