DrinkAdvisor: alles-in-1 app voor bars, nachtleven en cocktails maken

Het vernieuwde DrinkAdvisor voor iPhone en iPad is een zeer complete app met bars, uitgaansgelegenheden en recepten voor cocktails.

drinkadvisorWat hebben bars, uitgaan en cocktailrecepten met elkaar gemeen? Alcohol natuurlijk. Er zijn verschillende apps die zich in dit onderwerp specialiseren, waaronder het recent vernieuwde DrinkAdvisor. Die app geeft je een overzicht van bars in meer dan 130 steden, waaronder Londen, New York en Parijs, maar ook Amsterdam en Rotterdam. Er worden regelmatig bars en steden toegevoegd. De handige app heeft ook een optie om met vrienden af te spreken en een catalogus met recepten voor cocktails en andere alcoholische versnaperingen, in het geval je liever thuis een feestje wil bouwen.

In DrinkAdvisor kun je zien welke uitgaansgelegenheden het dichtst bij jou in de buurt zijn, maar ook naar bepaalde bars of clubs zoeken. Resultaten kun je selecteren op locatie, gemiddelde beoordeling of naam. Ook is het mogelijk om door beoordelingen van bezoekers te bladeren, jouw eigen mening toe te voegen en foto’s, ratings en openingstijden te bekijken. Favoriete plaatsen kun je opslaan zodat ze ook offline in een door jou aangelegde gids beschikbaar zijn. En DrinkAdvisor gaat verder dan alleen locaties bekijken of beoordelen. Vrienden kunnen de app namelijk ook gebruiken om gezamenlijke borrels met elkaar te regelen. Je kunt evenementen plannen, een locatie kiezen en vrienden vanuit de app uitnodigen.

locatie drinkadvisorcocktailrecepten drinkadvisor

Bovendien kun je snel en gemakkelijk de dichtstbijzijnde bars en nachtclubs op een kaart bekijken en een routebeschrijving opvragen. Leuk gedaan: van iedere cocktail kun je de geschiedenis lezen en bij gedistilleerde dranken zoals wodka en rum zie je interessante feiten over het drankje zelf, samen met een advies hoe je deze het beste tot je neemt. Zoals gezegd is DrinkAdvisor niet de enige app rond het thema alcohol, maar andere apps richten zich meestal of op bars, of op recepten voor cocktails (zoals Drinkspiration). DrinkAdvisor doet het allebei en is daardoor erg compleet, zonder onoverzichtelijk te worden.

Downloaden: DrinkAdvisor (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2014, 17:14
Categorie Lifestyle
Onderwerpen alcohol, uitgaan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.