Minecraft-Mac

Zo start je Minecraft makkelijker op de Mac

Minecraft introduceert een nieuwe manier om de game te starten op de Mac, die Java compleet buitenspel zet. Een testversie van deze nieuwe launcher kun je alvast proberen.

Minecraft-Mac
Als je Minecraft op OS X speelt, dan weet je dat de launcher verre van ideaal is om de game op te starten. Minecrafts ontwikkelaar Mojang is zich hier gelukkig ook bewust van. Ze zijn druk aan het werk om een launcher te maken die Java compleet buiten spel zet. Het beste nieuws: je kunt hem nu al uitproberen.

De oude OS X-launcher van Minecraft kwam vaak in de knoop te zitten met Java en dus pakt Mojang het anders aan, door Java niet langer verplicht te stellen. Windows-gebruikers hadden al langer een soortgelijke manier om Minecraft te starten.

Geen Java meer nodig

Nadat je de link geopend hebt, hoef je hem alleen maar naar je folder met Programma’s te slepen om de nieuwe launcher in gebruik te nemen. Zolang je minimaal Mac OS X Lion (10.7) hebt draaien kun je het programmaatje nu alvast downloaden via de Minecraft-Redditpagina. Daar is ook een FAQ te vinden met antwoorden op veelgestelde vragen. Houd er wel rekening mee dat het hier om een testversie gaat, die dus trager en minder betrouwbaar is dan de uiteindelijke versie.

Naast de Java-loze manier om Minecraft op te starten op OS X, werkt Mojang ook aan een manier om updates voor de game automatisch op de achtergrond uit te voeren. Hier merk je overigens weinig van, want in een tijdsbestek van 24 uur zullen er steeds blokjes van maximaal 55MB gedownload worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2015, 17:15
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen games, minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.