MIDI-instrumenten aan je iPhone koppelen met iRig MIDI

De iRig MIDI is een apparaat om je MIDI-instrumenten op je iPhone aan te sluiten. Het werkt via de 30-pins connector van je toestel, waarbij je een synthesizer of elektrisch drumstel aansluit.

iRig MIDIJe kunt nu met behulp van een nieuw accessoire al je MIDI-instrumenten aansluiten op je iPhone en via een app bespelen of versterken. Sluit je de iRig MIDI aan via de 30 pins-connector van je toestel, dan kun je hiermee ieder MIDI-compatibel instrument aansluiten. Op deze manier verbind je makkelijk een synthesizer of elektrisch drumstel. De maker beweert dat je via de app zelfs belichtingssystemen kunt besturen, als deze gebruik maken van een MIDI-aansluiting.

Op de iRig MIDI bevinden zich poorten om de in- en output van je instrument te regelen. Bovenop zit een micro-usb-aansluiting om je toestel ondertussen mee op te laden. Een aangesloten instrument maakt automatisch verbinding met SampleTank, een gratis app van de fabrikant. Hierin kun je onder andere het instrument bespelen met een virtuele piano of de geluidskwaliteit met een aantal knoppen aanpassen. Ook is het mogelijk om de iRig-apparaten via GarageBand te beïnvloeden.

iRig is geen onbekende naam onder iPhone-muzikanten. Hetzelfde bedrijf bracht eerder nog accessoires uit om je telefoon te veranderen in een versterker, hoogwaardige microfoon en een dock voor aan je microfoonstandaard.

De iRig MIDI is binnenkort verkrijgbaar en gaat 55 euro kosten. De bijbehorende app wordt in de App Store verwacht wanneer het accessoire te koop is. Meer informatie vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 13:00
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen midi, muziek, versterker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.