iKlip Mini: bevestig de iPhone aan een microfoonstandaard

De Italiaanse fabrikant IK Multimedia komt met de iKlip Mini voor de iPhone en iPod touch. Die bevestigt de apparaten van Apple aan een microfoonstandaard of een tripod.

iKlip Mini iPhone liggend headerDe iKlip Mini is een nieuwe en mogelijk de eerste houder waarmee je een iPhone 3G of iPod touch 2de generatie en alles wat nieuwer is aan een microfoonstandaard kan bevestigen. De houder klemt zich eveneens vast aan dunne palen of tripods, die onder fototoestellen of camera’s worden gebruikt. Dat kan met een diameter van 11 tot 20 millimeter. Het in Italië vervaardigde apparaatje gaat voor 29,99 euro de deur uit exclusief verzendkosten.


Hij is alleen nog niet te verkrijgen. Op moment van schrijven kan er alleen een voorbestelling worden gedaan voor de iKlip Mini. Dezelfde fabrikant kwam eerder al met de veel grotere iKlip voor de iPad. Daar schreven we al over op onze zustersite iPadclub. Die gaat al een tijdje voor 30 euro de deur uit.

iKlip Mini bovenkant standaard

De iKlip Mini is opgetrokken uit kunststof en kan de iPhone of iPod touch in horizontale en verticale stand neerzetten. Dat kan door een knop nauwer of losser te draaien, vergelijkbaar met de rugleuningverstelling van een bureaustoel. Handig is dat de Mini aan de zijkanten en onderkant ondersteuning biedt voor de apparaten, maar dat opladen aan de onderkant nog steeds mogelijk is. Ook bedekt het plastic niet de camera.

iKlip Mini rechtop aan microfoon

Verschillende toepassingen waarvoor zo’n iKlip Mini handig kan zijn, zijn bijvoorbeeld fotografie, songteksten zien en kernwoorden voor een toespraak bij de hand hebben. Fabrikant IK Multimedia heeft behalve de iKlip ook de aan te sluiten iRig-microfoon uitgebracht, die we recenseerden in maart.

Directe link: iKlip Mini houder voor de iPhone en iPod touch

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.